Είστε εδώ:
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Νέος πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ ο Αθ. Ευαγγελάκης

Νέος πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ ο Αθ. Ευαγγελάκης

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ που εκλέχτηκε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες, συνεδρίασε στις 7 Μάρτη εκλέγοντας το νέο προεδρείο που αποτελείται: Πρόεδρος: Ευαγγελάκης Αθανάσιος, Α’ Γραμματέας: Μαγγανάς Ιωάννης, Ταμίας: Γεράνιος  Γιώργος. Ο Σάββας Τσιμπόγλου αποχώρησε από την προεδρία μετά από πολλά χρόνια θητεία στα διοικητικά πράγματα του ναυτεργατικού σωματείου.
 
Το Δ.Σ της ΠΕΜΕΝ απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό στους Μηχανικούς, στους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους και στις γυναίκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας και τους καλεί να συνεχίσουμε αταλάντευτα στο δρόμο της ταξικής πάλης ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
Καλούμε τα σωματεία, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο την Τρίτη 20 Μάρτη και ώρα 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια, δυναμώνοντας τον αγώνα για ΣΣΕ με αυξήσεις, για επαναφορά της ΕΓΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€, για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, που υπονομεύουν τις ΣΣΕ.
Καλούμε του Μηχανικούς να συμμετέχουν μαζικά στην Α’ Τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ, την Τετάρτη 28 Μάρτη στις 10.30 το πρωί στα γραφεία μας.Με άλλη ανακοίνωση της η ΠΕΜΕΝ τονίζει:
 
 
Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες στην Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) στις 28 Φλεβάρη 2018 για την εκλογή της νέας διοίκησης και των αντιπροσώπων της.
Οι Μηχανικοί με τη μαζική συμμετοχή τους και σ’ αυτή τη συνδικαλιστική και πολιτική μάχη, έστειλαν μήνυμα στους ναυτεργάτες, για τη συνέχιση του αγωνιστικού – ταξικού προσανατολισμού της ΠΕΜΕΝ.
Οι αρχαιρεσίες της ΠΕΜΕΝ διεξήχθησαν σε περίοδο όξυνσης της αντιναυτεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων. Η μαζική συμμετοχή των Μηχανικών στη ζωή και δράση του σωματείου σε ταξική κατεύθυνση, δίνει απάντηση στους μηχανισμούς των εφοπλιστών, της κυβέρνησης, των πολιτικών και συνδικαλιστικών εκπροσώπων τους.
Με αγωνιστικό χαιρετισμό απευθυνόμαστε σε όλους τους Μηχανικούς, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, συνεχίζουμε αταλάντευτα στο δρόμο του αγώνα, της ταξικής πάλης, που αποτελεί την μόνη διέξοδο μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε στο σύνολο των δικαιωμάτων μας από την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, της Ε.Ε, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και των προκατόχων της.
Με αποφασιστικότητα και με πολύτιμη παρακαταθήκη τις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις από το προηγούμενο διάστημα, σχεδιάζουμε, οργανώνουμε – συσπειρώνουμε δυνάμεις, παρεμβαίνουμε με πολύμορφη δράση για τις ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, ανεργία, φορολογία, λαϊκό εισόδημα.
Καλούμε του Μηχανικούς να συμμετέχουν μαζικά στην Α’ Τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ, την Τετάρτη 28 Μάρτη στις 10.30 το πρωί στα γραφεία μας.

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΠΕΜΕΝ 2017 – 2018

Ψήφισαν: 2265
Έγκυρα: 2264
Άκυρα: 1

ΕΔΑΣ: 2264
(Έδρες: 33 για το ΔΣ της ΠΕΜΕΝ, αντιπρόσωπους: 23 για τις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις )

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Top