Είστε εδώ:
Αρχική > ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ > Σημαντική για την Ε.Ε.Ε. η απόφαση του ΙΜΟ για τα καύσιμα

Σημαντική για την Ε.Ε.Ε. η απόφαση του ΙΜΟ για τα καύσιμα

Οι Έλληνες πλοιοκτήτες χαιρετίζουν την σημαντική απόφαση του ΙΜΟ για τη λήψη περαιτέρω μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων για την ασφάλεια που συνδέονται με τα ναυτιλιακά καύσιμα μετά το 2020 και τις σχετικές προκλήσεις τους

Η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών χαιρετίζει θερμά την απόφαση της 100ης Συνόδου της Επιτροπής Ναυτικής Ασφάλειας (Maritime Safety Committee – MSC 100) του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (UN IMO) να επιβεβαιώσει την αποκλειστική αρμοδιότητά της στα ζητήματα ασφάλειας των καυσίμων των πλοίων και να δρομολογήσει ενέργειες που στοχεύουν στην αντιμετώπισή τους, καθώς αυτά αναμένεται να γίνουν πιο έντονα από 1.1.2020 μετά την εφαρμογή του νέου, παγκόσμιου ορίου του θείου στα ναυτιλιακά καύσιμα.

«Ευελπιστούμε ότι, τόσο τα υπάρχοντα προβλήματα, όσο και όποια τυχόν προκύψουν από τα νέα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο ναυτιλιακά καύσιμα, αυτά που θα παραχθούν κυρίως μέσω ανάμειξης (fuel blends), θα αντιμετωπιστούν κατάλληλα και αποτελεσματικά, στο πλαίσιο της Επιτροπής Ναυτικής Ασφάλειας του ΙΜΟ», επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΕΕΕ, κ. Θεόδωρος Βενιάμης.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα, η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στον ΙΜΟ στα ασταθή και μη ασφαλή καύσιμα με χαμηλότερα σημεία ανάφλεξης από το ελάχιστο απαιτούμενο από τη ΔΣ SOLAS, στην ασυμβατότητα μεταξύ διαφορετικών παρτίδων blended fuels, στα ανεπαρκή περιθώρια ασφάλειας για τα καταλυτικά σωματίδια και τις εκτεταμένες καθυστερήσεις στην ανάφλεξη λόγω κακών χαρακτηριστικών των καυσίμων.

«Επιτελώντας το θεσμικό της ρόλο στο ακέραιο, η ΕΕΕ θα συνεχίσει να συνεισφέρει ουσιωδώς στοχεύοντας στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων που αποτελούν πραγματική και τεράστια απειλή για τα πληρώματα και τις μηχανές των πλοίων και, κατά συνέπεια, για το θαλάσσιο περιβάλλον, ώστε να επιτευχθεί η ασφαλέστερη και ομαλότερη δυνατή μετάβαση στη χρήση νέων καυσίμων, χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο για όλη τη ναυτιλιακή βιομηχανία», ολοκλήρωσε ο κ. Βενιάμης.

Top