Είστε εδώ:
Αρχική > ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ > Όμιλος Γκριμάλντι για το Euroferry Olympia: «Εκφράζουμε τη λύπη μας»

Όμιλος Γκριμάλντι για το Euroferry Olympia: «Εκφράζουμε τη λύπη μας»

Με ανακοίνωση του ο όμιλος Γκριμάλντι αναφέρει για το ναυτικό ατύχημα που έγινε πρωϊνές ώρες σήμερα:
«Στις 04:12 (τοπική ώρα) ο Κυβερνήτης του πλοίου επικοινώνησε με τα κεντρικά του Ομίλου με την πληροφορία ότι προκλήθηκε φωτιά στο γκαράζ νούμερο 3. Το πλήρωμα του πλοίου επενέβη άμεσα για να σβήσει τη φωτιά, ενώ ο κυβερνήτης και το προσωπικό του Ομίλου, μέσω της ομάδας έκτακτης ανάγκης, ειδοποίησαν έγκαιρα τις αρχές και έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διαχειριστούν το περιστατικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Για την ασφάλεια των παρευρισκομένων, ο κυβερνήτης αποφάσισε να εγκαταλείψουν το πλοίο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι άνθρωποι που εκκένωσαν το πλοίο διεσώθησαν από μία μονάδα των ιταλικών αρχών και μία της ελληνικής ακτοφυλακής που βρίσκονταν στην περιοχή. Αυτές οι μονάδες βρίσκονται στο δρόμο προς το λιμάνι της Κέρκυρας, όπου ο Όμιλος οργανώνει βοήθεια για τους επιβάτες. Επάνω στο πλοίο βρίσκονταν 239 επιβάτες, διάφορων εθνικοτήτων, και 51 μέλη πληρώματος (Ιταλοί και Έλληνες). Παράλληλα, το πλοίο μεταφέρει 153 εμπορικά οχήματα, καθώς και 32 οχήματα που συνοδεύουν τους επιβάτες.
Δεν υπάρχει καμία διαρροή καυσίμου στη θάλασσα, ενώ φαίνεται ότι δεν κινδυνεύει η σταθερότητα του πλοίου. Έχουν προσληφθεί ρυμουλκά που κινούνται προς το Euroferry Olympia (κατασκευής 1995) για να δώσουν βοήθεια και να διαχειριστούν το έκτακτο περιστατικό. Το Euroferry Olympia πλέει με την ιταλική σημαία και λειτουργεί καθημερινά ανάμεσα σε Πρίντεζι και Ηγουμενίτσα. Το πλοίο κατέπλευσε σήμερα από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 01:20 (τοπική ώρα) και ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στο Πρίντεζι στις 09:00. Η διοίκηση του Ομίλου Grimaldi εκφράζει τη λύπη της για το ατύχημα και θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές για να δοθεί φως στο περιστατικό».

Top