Είστε εδώ:
Αρχική > ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ > Αναχρηματοδότησε δύο πλοία της η Seanergy

Αναχρηματοδότησε δύο πλοία της η Seanergy

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. (NASDAQ: SHIP) («Seanergy» ή η «Εταιρεία») ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση της αναχρηματοδότησης, για δύο από τα Capesize πλοία της, τα M/V Geniuship και M/V Gloriuship.

Το υπόλοιπο του προηγούμενου δανείου ήταν 29,1 εκατ. δολάρια, το οποίο έκλεισε με διακανονισμό στα 23,5 εκατ. δολάρια, με αποτέλεσμα κέρδος 5,6 εκατ. δολαρίων για την Εταιρεία. Η συναλλαγή χρηματοδοτήθηκε με νέο δάνειο και διαθέσιμα μετρητά.

Το νέο δάνειο ανέρχεται σε 22,5 εκατ. δολάρια, έχει πενταετή διάρκεια και μειωμένες αποπληρωμές. Με τη συναλλαγή αυτή, η συνολική μείωση δανεισμού για την Εταιρεία ανέρχεται στα 6,6 εκατ. δολάρια.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ένα ακόμα σημαντικό επίτευγμα για τη Seanergy. Το κλείσιμο της αναχρηματοδότησης είχε ως αποτέλεσμα την μείωση δανεισμού κατά 6,6 εκατ. δολάρια και κέρδος 5,6 εκατ. δολάρια για την Εταιρεία μας.

Το πρώτο εξάμηνο του 2020 ήταν μια από τις πιο δύσκολες περιόδους στην ιστορία της αγοράς ξηρού φορτίου με τους ναύλους των Capesize να ανέρχονται κατά μέσο όρο στα $7.000, μειωμένο κατά 70% σε σχέση με τον ιστορικό μέσο όρο των $25.000 περίπου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Seanergy προέβη στις απαραίτητες ενέργειες με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του ισολογισμό της και την αξιοποίηση ευκαιριών της αγοράς. Η πρόσφατη απόκτηση του M/V Goodship συμφωνήθηκε σε μία από τις χαμηλότερες ιστορικές αξίες, ενώ η αναχρηματοδότηση θα οδηγήσει σε μείωση δανεισμού κατά 6,6 εκατ. δολάρια στον ισολογισμό μας.

Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020, η αγορά Capesize έχει βελτιωθεί σημαντικά με μέσο ημερήσιο ναύλο στα $26.000 περίπου. Η Seanergy θα συνεχίσει να επιδιώκει την επίτευξη των στρατηγικών της στόχων αξιοποιώντας επενδυτικές ευκαιρίες και μειώνοντας το δανεισμό της, σε ένα πολύ ισχυρότερο περιβάλλον αγοράς.»

Σχετικά με την Seanergy Maritime Holdings Corp.

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι η μοναδική εταιρεία εισηγμένη στο Αμερικανικό χρηματιστήριο που διαχειρίζεται αποκλειστικά στόλο πλοίων τύπου Capesize. Με την παράδοση του νέου πλοίου, ο στόλος της Εταιρείας θα αποτελείται από 11 πλοία τύπου Capesize, με συνολική μεταφορική ικανότητα που ανέρχεται στους 1,926,117 τόνους και με μέση ηλικία στόλου τα 11,5 περίπου έτη.

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι ναυτιλιακή εταιρεία με κεντρικά γραφεία στην Αθήνα και έδρα τα Marshall Islands. Οι μετοχές της Εταιρείας διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Nasdaq Capital Market με τον κωδικό »SHIP».

Top