Είστε εδώ:
Αρχική > ΛΙΜΑΝΙΑ > ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Καταγγέλλει την απόλυση εκλεγμένου συνδικαλιστή

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Καταγγέλλει την απόλυση εκλεγμένου συνδικαλιστή

Την εκδικητική απόλυση εργαζόμενου, εκλεγμένου μέλους στο ΔΣ της, καταγγέλλει η Ενωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις Προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ). Συγκεκριμένα, η εργοδοσία της «D-Port» (θυγατρική της «ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΕ») και ο εργολάβος «Καραγιάννης και Σία» απέλυσαν τον συνδικαλιστή Χρήστο Ξηνάριο, με στόχο, όπως καταγγέλλει το Σωματείο, τον εκφοβισμό των εργαζομένων. Το Σωματείο απαιτεί την ανάκληση της απόλυσης και καλεί τα σωματεία να καταδικάσουν την προκλητική ενέργεια των εργοδοτών. Καλεί τους εργαζόμενους σε Γενική Συνέλευση σήμερα, Πέμπτη, στη 3 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.
Οπως σημειώνει, η απόλυση «αποτελεί μια τρομοκρατική πράξη ενάντια στο σύνολο των εργαζομένων στις προβλήτες του ΣΕΜΠΟ, σε μια περίοδο που τα προβλήματά μας οξύνονται (εντατικοποίηση της εργασίας, εργατικά ατυχήματα, μη υπογραφή ΣΣΕ, κωλυσιεργία για την ένταξη στα ΒΑΕ, Συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας κ.ά.). Αποτελεί συνέχεια της στοχοποίησης μελών του Σωματείου που παλεύουν για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας».
Την απόλυση καταδικάζουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑ

Top