Είστε εδώ:
Αρχική > ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ > Γ. Πλακιωτάκης: «Τέλος Μαίου θα ανοίξουν οι προσφορές για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης»

Γ. Πλακιωτάκης: «Τέλος Μαίου θα ανοίξουν οι προσφορές για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης»

Σύσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε στην Παρασκευή 11 Ιανουαρίου μεταξύ της Διοίκησης της ΟΛΑ .Α.Ε. με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος κ. Θεόδωρο Κλιάρη, τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, τους Βουλευτές του νομού Έβρου κυρίους, Αναστάσιο Δημοσχάκη, Χρήστο Δερμεντζόπουλο, Σταύρο Κελέτση και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης. Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Υπουργός δήλωσε:

«O προνομιακός , γεωστρατηγικός και γεωπολιτικός ρόλος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, σε συνδυασμό με την δυνατότητα συνδυασμένων μεταφορών, αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την αξιοποίηση του λιμένα, ως πύλη για την Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια». Αναφερόμενος στην αξιοποίηση του λιμένα, εξήγησε πως «είναι σε εξέλιξη η 2η φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας και μέχρι το τέλος Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν οι προσφορές και να αναδειχθεί ο ανάδοχος, ενώ μέχρι το τέλος του 2022 θα έχει ολοκληρωθεί η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του».

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Αλεξανδρούπολη, ο υπουργός Ναυτιλίας μετέβη στη Σαμοθράκη για την επίσημη παράδοση του νέου πλωτού υπερσύγχρονου ασθενοφόρου του Λιμενικού.

Top