Είστε εδώ:
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Επίσκεψη Φοιτητών στα πλαίσια του Θερινού Σχολίου του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών

Επίσκεψη Φοιτητών στα πλαίσια του Θερινού Σχολίου του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών

Επίσκεψη φοιτητών του Shanghai Maritime University στα πλαίσια του Θερινού Σχολίου του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 στα γραφεία της XRTC Business Consultants. Στα πλαίσια της επίσκεψης ο Ιδρυτής της εταιρίας κ. Γεώργιος Ξηραδάκης συζήτησε με τους φοιτητές τις εξελίξεις της διεθνούς ναυτιλίας δίνοντας έμφαση στους παραδοσιακούς ναυτιλιακούς δεσμούς μεταξύ Κίνας και Ελλάδας. Οι φοιτητές και καθηγητές του Shanghai Maritime University ενημερώθηκαν για της δραστηριότητες της εταιρίας και τις σχέσεις της με τα ναυτιλιακά κέντρα της Κίνας και της ευρύτερης περιοχής της Ασίας και ανανέωσαν το ραντεβού τους σε ένα από τα επόμενα ταξίδια του κ. Γεώργιου Ξηραδάκη στην Κίνα.

Εκτός από την εταιρία XRTC Business Consultants οι φοιτητές επισκέφτηκαν τη Euronav του κ. Λιβανού και την Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Τους φοιτητές συνόδευαν η Καθηγήτρια Δρ. Ελένη Θανοπούλου και ο Επίκουρος Καθηγητής Δρ. Ιωάννης Λαγούδης.

Προφίλ της XRTC: XRTC Business Consultants Ltd., δραστηριοποιείται από την ίδρυσή της (1999) στη Ναυτιλιακή Χρηματοδότηση και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Η XRTC έχει διατελέσει εμπορικός εκπρόσωπος διεθνών τραπεζικών ομίλων για την Ελληνική Ναυτιλιακή αγορά όπως οι Γαλλικοί τραπεζικοί οργανισμοί Credit Lyonnais και Natixis, σύμβουλος Εθνικών και Διεθνών οργανισμών καθώς και διεθνών ναυτιλιακών εταιριών. Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει και οργανώσει με εξαιρετική επιτυχία έναν μεγάλο αριθμό ναυτιλιακών δανειοδοτήσεων σε διάφορες μορφές μέσω των Διεθνών τραπεζικών ομίλων που συνεργάστηκε από την ίδρυσή της. Από το 2009, η XRTC συνεργάζεται με κινέζικους τραπεζικούς ομίλους που ενδιαφέρονται να χρηματοδοτήσουν την Ελληνική Ναυτιλιακή αγορά. Η εταιρεία κατάφερε να εξασφαλίσει για πρώτη φορά την χρηματοδότηση ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακής εταιρείας, απευθείας από το Κινέζικο τραπεζικό όμιλο της China Development Bank. H XRTC έχει στελεχωθεί από ανθρώπινο δυναμικό με γνώσεις και εμπειρία διεθνούς εμβέλειας, προσφέροντας υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και παρακολούθηση των συναλλαγών σε όλης τους την διάρκεια. Το ειδικό τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης που διαθέτει η εταιρία της επιτρέπει να αναλύει σε βάθος και να διαθέτει τεχνογνωσία σε όλα τα θέματα της Διεθνούς Ναυτιλίας. Με την ιδιότητα του συμβούλου Ακτοπλοϊκών Αγορών έχει αναλάβει πολλά έργα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό τόσο για χρηματοδοτήσεις πλοίων όσο και ανάπτυξη των αγορών. H XRTC συνεργάζεται με τα μεγαλύτερους οργανισμούς εξαγωγικών πιστώσεων στον κόσμο. Η XRTC έχει τιμηθεί από Διεθνείς και Ελληνικούς οίκους για την προσφορά της στην Ναυτιλιακή και Ακτοπλοϊκή Αγορά. Όπως από τα Lloyds Greek Shipping Awards 2010 ως Χρηματοδότης Ναυτιλίας της Χρονιάς – Shipping Financier of the Year και από το Transport Finance για την Καλύτερη Χρηματοδότηση Εξαγωγικής Πίστωσης – Deal of the Year for Export Credit.

Top