Είστε εδώ:
Αρχική > ΛΙΜΑΝΙΑ > Η ανάπτυξη του λιμένα Βόλου, αντικείμενο συνάντησης στο ΥΝΑΝΠ

Η ανάπτυξη του λιμένα Βόλου, αντικείμενο συνάντησης στο ΥΝΑΝΠ

Συνάντηση με το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Βόλου Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο, είχαν σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η περαιτέρω ανάπτυξη του λιμένα Βόλου και η αναζωογόνηση της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας στην περιοχή, η οποία έχει σταματήσει από το 2009.
Ο κ. Σταυριδόπουλος ανέφερε ότι υπάρχουν έτοιμες επισκευαστικές μονάδες στην ΧΖΛ, ότι η συζήτηση αφορά ήπιου χαρακτήρα ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα, η οποία δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον, καθώς και μικρές εργασίες «επ΄ αγκύρα», δηλαδή αποκατάσταση μηχανολογικών ή ηλεκτρικών βλαβών σε πλοία, που θα είναι αγκυροβολημένα. Πρόκειται για δραστηριότητες που θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία και θα προσφέρουν και θέσεις εργασίας.
Στη συνάντηση ήταν παρών και ο πρόεδρος των Λιμενεργατών Βόλου, Θωμάς Κρητικός, ο οποίος πρότεινε να αναλάβει επενδυτής τμήμα των δραστηριοτήτων του λιμανιού, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή του. Πιο συγκεκριμένα προτάθηκε η διενέργεια διαγωνισμού, από τον οποίο θα προκύψει επενδυτής για τη δραστηριότητα της φορτοεκφόρτωσης. Ο επενδυτής, σε συνεργασία και με υπόδειξη του ΟΛΒ, θα μπορούσε να αναλάβει τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του λιμανιού, με στόχο να αυξηθεί ο κύκλος της φορτοεκφόρτωσης και να μην διαταραχθούν οι θέσεις εργασίας.

Top