Είστε εδώ:
Αρχική > ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ > Ικανοποιημένη η ΠΟΕΠΛΣ για τον Οργανισμό του ΥΕΝ

Ικανοποιημένη η ΠΟΕΠΛΣ για τον Οργανισμό του ΥΕΝ

Με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Ενώσεων Λ.Σ. (ΠΟΕΠΛΣ) εκφράζει την ικανοποίηση της για την ψήφιση αλλά και την αποφυγή ψήφισης διατάξεων που θα έβλαπταν το Λιμενικό Σώμα. Ειδικότερα τονίζεται:



1.    Θεσμοθετήθηκε με το «μεσοπρόθεσμο» το επίδομα παραμεθορίου για τα στελέχη του ΛΣ, όπως διεκδικούσε η ΠΟΕΠΛΣ, που αναγνωρίζει ότι «για το συγκεκριμένο ζήτημα τόσο ο κ.ΥΝΑΝΠ Κουρουμπλής Παναγιώτης όσο και ο κ. Υφυπουργός Σαντορινιός Νεκτάριος στάθηκαν από την πρώτη στιγμή αρωγοί στο δίκαιο αίτημά μας»
Συγκεκριμένα, με το Ν.4472/17 (ΦΕΚ 74 Α’) 19-5-17, «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων…», χορηγείται μηνιαίο επίδομα ύψους εκατό ευρώ (100 €), στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, που υπηρετούν ή είναι αποσπασμένα στους Νομούς Έβρου (και Σαμοθράκη), Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου.
«Το επίδομα αυτό καταβάλλεται με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι δικαιούχοι προσφέρουν υπηρεσία με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στην Υπηρεσία της περιοχής που δικαιολογεί την καταβολή του. Επίσης καταβάλλεται και για όσο διάστημα τα στελέχη τελούν σε θεσμοθετημένες άδειες ενώ σε περίπτωση απομάκρυνσης για οποιονδήποτε λόγο όπως μετακίνηση, απόσπαση, μετάθεση, διάθεση, από την περιοχή η οποία δικαιολογεί τη χορήγησή του, διακόπτεται ισοχρόνως και η καταβολή του.
Θεωρούμε την καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου ως την ελάχιστη παροχή ανταμοιβής από την πολιτεία και αναγνώρισης της προσφοράς των στελεχών που υπηρετούν στην παραμεθόριο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΠΛΣ..

2. «Μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου των διατάξεων του νομοσχεδίου του ΥΝΑΝΠ από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής, μία ακόμη διάταξη με αρνητικές προεκτάσεις για το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αφαιρέθηκε μετά από παρέμβαση και της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
Αφορά αυτή που προέβλεπε την ενοποίηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων με αυτή της ΕΛ.ΑΣ.
Εξ αρχής εκφράσαμε την ανησυχία μας τόσο για την αυτοτέλεια της υπηρεσίας όσο και τη διατήρηση των οργανικών θέσεων αλλά και του κλιμακίου της Θεσσαλονίκης. Θα πρέπει μάλιστα να τονίσουμε την άριστη συνεργασία μας με τον Υπουργό κ. Κουρουμπλή καθώς σε όλη τη διαδικασία της κατάθεσης του Νομοσχεδίου τα αιτήματά μας έτυχαν πλήρους αποδοχής.
Πλην όλων των ευεργετικών διατάξεων που προβλέπονται θυμίζουμε ότι ύστερα από αίτημά μας αφαιρέθηκαν οι διατάξεις που αφορούσαν στις ημέρες ανάπαυσης (ρεπό) και στην υπηρεσία γραφείου, διατάξεις οι οποίες σε πιθανή ψήφιση και εφαρμογή τους θα δημιουργούσαν σειρά προβλημάτων στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Ευελπιστούμε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας ψήφισης του Νομοσχεδίου που θα αποτελέσει τη δικαίωση των προσπαθειών της Ομοσπονδίας και θα καθοριστεί ως επιστέγασμα της δημιουργικής συνεργασίας μας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη».

3. «Προωθήθηκε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την αναδιοργάνωση του Οργανισμού Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής χωρίς σημαντικές αλλαγές στις αρμοδιότητες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. γεγονός που δεν θέτει  πλέον σε κίνδυνο  την  αυτοτέλεια του Υπουργείου και απομακρύνεται προς το παρόν κάθε ενδεχόμενο απώλειας οργανικών θέσεων ακόμη και σε βάθος χρόνου.
Θεωρούμε θετική εξέλιξη το γεγονός ότι οι συνδικαλιστικοί φορείς Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και Π.Ε.Α.Λ.Σ. αλλά και η φυσική μας ηγεσία κράτησαν κάθετα αντίθετη στάση σε αυτή την άνευ ουσίας και λόγου επαναξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του Οργανισμού μας
Σε μια εποχή που δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς με προοπτικές αμφιβόλου έκβασης, εάν κάποια στιγμή η αξιολόγηση της προσφοράς του ΥΝΑΝΠ και του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. γίνει με την απουσία ιδεοληψιών και εμμονών, αλλά με την παρουσίαση πραγματικών δεδομένων, θα αποδειχθεί περίτρανα η υποχρέωση ενίσχυσης του ρόλου και η ανάγκη της αύξησης των οργανικών θέσεων του Σώματος».


Top