Είστε εδώ:
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Κ. Χλωμούδης: Θετικά αποτελέσματα για τους φοιτητές του Μεταπτυχιακού στη Ναυτιλία

Κ. Χλωμούδης: Θετικά αποτελέσματα για τους φοιτητές του Μεταπτυχιακού στη Ναυτιλία

Ο καθηγητής κ. Κώστας Χλωμούδης μας ενημέρωσε σχετικά με τα αποτελέσματα του τμήματος σπουδών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος για τη Ναυτιλία: Αγαπητοί και αγαπητές,
τελειώνοντας την ακαδημαϊκή μας χρονιά έκρινα σκόπιμο να σας καταστήσω κοινωνούς μιας ευχάριστης ενημερώσεως από μια δημιουργική μας δράση στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών.

Το πρόγραμμα «Πρακτικής Άσκησης» για τους σπουδαστές και σπουδάστριες του 15ου κύκλου σπουδών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη «Ναυτιλία» του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών ολοκληρώθηκε επιτυχώς.
Η απασχόληση αυτή διήρκεσε 4 μήνες και χρηματοδοτήθηκε εξ’ολοκλήρου από το Μεταπτυχιακό μας Πρόγραμμα χωρίς χρηματική συμβολή από τις επιχειρήσεις.
Αφορούσε σε 37 σπουδαστές μας (23 γυναίκες και 14 άνδρες) και εξελίχθηκε σε 27 Εταιρείες και Οργανισμούς. Δύο από αυτές απασχόλησαν 4 άτομα εκάστη, μία από 3 άτομα και δύο εταιρείες από 2 άτομα. Οι υπόλοιπες 22 εταιρείες από 1 άτομο.
Οι σπουδαστές μας, εκτός από τρεις περιπτώσεις που θα αξιολογήσουμε και θα λάβουμε υπόψη για μελλοντική συνεργασία, έμειναν ευχαριστημένοι και ευγνώμονες από την υποδοχή και την προσπάθεια μεταφοράς εμπειρίας και γνώσης από τα στελέχη των Εταιρειών που συνεργάσθηκαν στο πρόγραμμά μας.
Ενδιαφέρον είναι ότι συνέχισαν με σχέση εργασίας μετά το πέρας της «πρακτικής» τους 19 σπουδαστές μας (12 κορίτσια και 7 αγόρια ) σε 17 Εταιρείες και υπήρξε πρόταση σε ακόμη (3) τρία αγόρια για πρόσληψη, αλλά λόγω υποχρεώσεων στο Στρατό δεν την αποδέχθηκαν (μόλις τελειώσουν τις εκκρεμότητες με το στρατό τους συμφώνησαν να επανέλθουν). Το ίδιο συνέβη και με (1) μια κοπέλα η οποία αρνήθηκε πρόταση πρόσληψης γιατί επιδιώκει συνέχιση των Σπουδών της με εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής.
Μια καλή δράση με αξιόλογα και μετρήσιμα αποτελέσματα για τους Σπουδαστές μας και με μια καλή απήχηση στις συνεργαζόμενες εταιρείες. 
Να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τις Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις, όχι τόσο για τις προσλήψεις που το θεωρούμε ούτως ή άλλως σημαντικό αλλά, γιατί με ιδιαίτερη επιμονή, τα στελέχη τους, είχαν ως καθήκον και εξετελέσαν με επιτυχία τον δικό τους εκπαιδευτικό ρόλο.

Top