Είστε εδώ:
Αρχική > ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ > Ομοίωμα του «Αβέρωφ» θα δοθεί στο Μουσείο της Χίου απο τον όμιλο Τσάκου

Ομοίωμα του «Αβέρωφ» θα δοθεί στο Μουσείο της Χίου απο τον όμιλο Τσάκου

Στη διάρκεια μιας εκπληκτικής τελετής που έγινε στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» στη Χίο παρουσιάσθηκε το ομοίωμα του θωρηκτού «Αβέρωφ» που κατασκευάσθηκε από στελέχη της ναυτιλιακής εταιρίας Τσάκος και το οποίο θα παραχωρηθεί σε ειδική τελετή στις 6 Δεκεμβρίου, ημέρα της εορτής του Αγίου Νικολάου, στο Μουσείο της Χίου. Όπως, ειπώθηκε, θα φτιαχτούν συνολικά 8 ομοιώματα και θα παραχωρηθούν σε αντίστοιχα Μουσεία της Ελλάδας, προκειμένου να θυμίζει το ρόλο του Θωρηκτού «Αβέρωφ» στον απελευθερωτικό αγώνα και στους δύο πολέμους και τη σημαντική συμβολή του στις περιοχές όπου έδρασε. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά και με νόημα ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, «αν δεν υπήρχε το «Αβέρωφ» τώρα όλοι μας θα λεγόμασταν Μουσταφά…»
Η εκδήλωση έγινε στο αίθριο του Ιδρύματος το βράδυ της Πέμπτης, προς τιμήν του Πρέσβη της Ουρουγουάης στη χώρα μας και του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Αντώνη Κουνάδη, και των τοπικών αρχών, σε δεξίωση.
Ο καπετάν Παναγιώτης, κατά τα αποκαλυπτήρια του ομοιώματος, κάλεσε στο μικρόφωνο την Μαρία Καλαγκιά, να ψάλλει τον Εθνικό μας ύμνο, και όλοι οι παραβρισκόμενοι ακολούθησαν.

Top