Είστε εδώ:
Αρχική > ΛΙΜΑΝΙΑ > ΟΜΥΛΕ: Αναδρομικές εισφορές 4% για τους εργαζόμενους

ΟΜΥΛΕ: Αναδρομικές εισφορές 4% για τους εργαζόμενους

Η Κυβέρνηση ( δια των υπουργών εργασίας ) με τροπολογία που κατέθεσε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου υγείας με τίτλο «Μεταρρύθμιση της διοικητικής οργάνωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας» παρεμβαίνει και προσδιορίζει σε ποσοστό 4% όλες τις εισφορές παλαιών και νέων ασφαλισμένων, ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ μάλιστα από 01/01/2017.

Με αυτό τον προσδιορισμό καταργεί εξολοκλήρου τις εργοδοτικές εισφορές κυρίως για τους παλαιούς ασφαλισμένους χαρίζοντας για άλλη μια φορά στους εργοδότες το ποσοστό της συμμετοχής τους.

Παράλληλα, επιβάλει αύξηση των εισφορών σε κάποιους παλαιούς εργαζόμενους με ένα επιπλέον βάρος μεταφέροντας στις πλάτες των εργαζόμενων ενώ από την άλλη μεριά στερεί από τον τομέα πρόνοιας εισφορές που μαθηματικά θα οδηγήσουν στην καταλήστευση των ΕΦΑΠΑΞ.

Έτσι επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά οι φόβοι μας ότι η ασφάλιση Πρόνοιας αρχικά με το «κούρεμα- PSI» των αποθεματικών των ταμείων και με όλα τα άλλα αντιασφαλιστικά – μνημονικά μέτρα στην συνέχεια της «Κυβέρνησης της αριστεράς» οδηγείται στην πλήρη εξαφάνιση και τελική κατάργηση της. Επιτέλους να τους σταματήσουμε.

Top