Είστε εδώ:
Αρχική > ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ > Ολοκληρώθηκε η απάντληση του φορτίου και συνεχίζονται οι διαδικασίες απορρύπανσης στη Σαλαμίνα

Ολοκληρώθηκε η απάντληση του φορτίου και συνεχίζονται οι διαδικασίες απορρύπανσης στη Σαλαμίνα

Κατά την ολοκλήρωση των εργασιών απάντλησης του φορτίου του ναυαγίου ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ 2, ο Νεκτάριος Σαντορινιός παρευρέθηκε στην περιοχή των Σεληνίων Σαλαμίνας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΛΣ- ΕΛΑΚΤ, Αντιναύαρχο Σταμάτη Ράπτη. Ο Υφυπουργός και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος παρακολούθησαν τις εργασίες αντιρρύπανσης που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή και ενημερώθηκαν διεξοδικά για την πρόοδο από τους Αξιωματικούς ΛΣ- ΕΛΑΚΤ που βρίσκονται στο πεδίο.
Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συναντήθηκε, επίσης, με τη Δήμαρχο Σαλαμίνας, κα. Νάννου -Παπαθανασίου Ισιδώρα με την οποία επιθεώρησαν τη διαδικασία αντιρρύπανσης στην ακτή και συνομίλησαν σχετικά με τα επόμενα επιχειρησιακά σχέδια απορρύπανσης. Η Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρόοδο των εργασιών, ενώ μετέφερε και τις ανησυχίες που έχουν οι κάτοικοι της περιοχής σχετικά με το μέλλον των δράσεων αποκατάστασης του περιβάλλοντος.
Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, διαβεβαίωσε, τόσο την Δήμαρχο, όσο και τους πολίτες της Σαλαμίνας ότι, παρά τις απόψεις κάποιων, αυτή η Κυβέρνηση δεν διαχωρίζει τις πληγείσες περιοχές ανάλογα με το status τους. «Δεν πρόκειται να αφήσουμε την Σαλαμίνα μόνη της. Θα είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε ότι το περιβάλλον θα παραδοθεί στην ίδια κατάσταση που ήταν πριν το ναυάγιο».

Top