Είστε εδώ:
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Παραδόθηκε στη Σαμοθράκη περιπολικό σκάφος με ειδικό υγειονομικό εξοπλισμό – Έργα 8,5 εκατ. ευρώ στο λιμάνι της Καμαριώτισσας

Παραδόθηκε στη Σαμοθράκη περιπολικό σκάφος με ειδικό υγειονομικό εξοπλισμό – Έργα 8,5 εκατ. ευρώ στο λιμάνι της Καμαριώτισσας

Στο Λιμενικό Τμήμα της Σαμοθράκης παραδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, νέο, περιπολικό σκάφος, κατάλληλα διαμορφωμένο με υγειονομικό εξοπλισμό. Πρόκειται για το 8ο συνολικά, σκάφος με ειδικό υγειονομικό εξοπλισμό, που εντάσσεται στον στόλο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

«Οι επιχειρησιακές δυνατότητες του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή ενισχύονται σημαντικά, με το σύγχρονο αυτό περιπολικό σκάφος, ενώ παράλληλα, ενισχύεται και το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων του νησιού αλλά και των επισκεπτών, αφού το σκάφος διαθέτει σύγχρονο υγειονομικό εξοπλισμό και μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια οποιοδήποτε περιστατικό», τόνισε σε σύντομη ομιλία του ο κ. Πλακιωτάκης. Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξήρε για μία ακόμη φορά το συνολικό και πολύπλευρο έργο των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που «επιχειρούν με θάρρος, αποφασιστικότητα και τόλμη, με σεβασμό στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και με απόλυτη προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή και προστατεύουν αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, τα θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης».

Ο κ. Πλακιωτάκης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, για την αποφασιστική συνδρομή στη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου σκάφους από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας.

«8,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών»

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκης, ανακοίνωσε παράλληλα χρηματοδότηση ύψους 8,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2021 – 2027 για το λιμάνι της Καμαριώτισσας. «Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο υποδομής εντασσόμενο σε ένα συνολικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα 200 εκατομμυρίων ευρώ για τη συνολική αξιοποίηση και αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών της πατρίδας μας».

Από την Πλευρά του, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, σημείωσε:

« Με περηφάνια μπορώ να πω ότι σήμερα ολοκληρώνεται ο κύκλος ένταξης 8 συνολικά περιπολικών σκαφών με υγειονομικό εξοπλισμό στα επιχειρησιακά μέσα του Σώματος. Το έργο του Λιμενικού Σώματος είναι από της ιδρύσεώς του πολυσχιδές και πολυεπίπεδο, αλλά οι σημερινές συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργούν τα στελέχη μας είναι ιδιαίτερα πιεστικές. Θέλω να γνωρίζετε ότι την τελευταία μόνο δεκαετία, έγιναν περισσότερες από 8.000 επιτυχημένες διακομιδές ασθενών από νησιωτικές περιοχές με πλωτά μέσα του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη και υπό τον συντονισμό πάντα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Σώματος.»

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για την παράδοση του περιπολικού σκάφους με ειδικό υγειονομικό εξοπλισμό στη Σαμοθράκη, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει και να χρηματοδοτεί και άλλες ιδέες και έργα ανάλογης σπουδαιότητας και σημασίας.

Τον λόγο πήραν και οι τρεις βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος από την πλευρά του, τόνισε ότι «η επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας στη Σαμοθράκη αναδεικνύει πέρα από την επιχειρησιακή ικανότητα και συνεισφορά του Λιμενικού Σώματος και το ανθρωπιστικό στοιχείο», ενώ ο κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η σημερινή παρουσία του κ. Πλακιωτάκη επικαιροποιεί το ενδιαφέρον της σημερινής κυβέρνησης για το νόμο. Ο κ. Σταύρος Κελέτσης σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι «βασικός παράγοντας για να μείνουν οι νησιώτες στο νησί τους είναι το αίσθημα ασφάλειας το οποίο ενισχύεται ακόμη περισσότερο με τη σημερινή ένταξη του συγκεκριμένου σκάφους στο δυναμικό του Λιμενικού Σώματος της Σαμοθράκης».

Τέλος, ο δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος, ευχαρίστησε τον υπουργό για την οριστική επίλυση του θέματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Αλεξανδρούπολη και για το νέο σκάφος, αλλά και τον κ. Μέτιο καθώς έγινε πραγματικότητα με την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας.

Στην τελετή ένταξης του νέου σκάφους έδωσαν το παρόν ο Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, ο Διοικητής του Δ’ Σ.Σ αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Ο Λ.Α., Κώστας Χατζημιχαήλ και Κώστας Χατζηκωνσταντίνου αντίστοιχα καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Top