Είστε εδώ:
Αρχική > ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ > Συνάντηση ΓΓΛΛΠΝΕ Ναυτικού Μουσείου Αργεντινής για την προσέλκυση των νέων στα ναυτιλιακά επαγγέλματα

Συνάντηση ΓΓΛΛΠΝΕ Ναυτικού Μουσείου Αργεντινής για την προσέλκυση των νέων στα ναυτιλιακά επαγγέλματα

Συνάντηση με τον Captain Horacio-Guillermo Vazquez Rivarola, Διευθυντή του Ναυτικού Μουσείου της Αργεντινής, πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης, παρουσία του Α΄ Υπαρχηγού Αντιναύαρχου Λ.Σ. Κλιάρη Θεόδωρου, του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ποντοπόρου Ναυτιλίας Αρχιπλοίαρχου Λ.Σ. Αναστασάκου Αγησίλαου, του Προϊστάμενου Τμήματος της Διεύθυνσης Λιμενικής Πολιτικής κ. Πλατιά Χαράλαμπου και συνεργατών του Γραφείου Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Captain Horacio-Guillermo Vazquez Rivarola παρουσίασε την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει στη χώρα του για την ενημέρωση των παιδιών σχετικά με την ναυτιλιακή δραστηριότητα. Συγκεκριμένα το Ναυτικό Μουσείο Αργεντινής έχει εκδώσει μια σειρά από παιδικά βιβλία που στόχο έχουν την εξοικείωση των παιδιών με την ναυτιλία, καθώς και τα επαγγέλματα που σχετίζονται με αυτή. Τα εν λόγω βιβλία έχουν σημαντικές επιρροές από την ελληνική ιστορία, αλλά και από την ελληνική μυθολογία.
Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι ο ναυτιλιακός τομέας αποτελεί σημαντικό κλάδο της οικονομίας μας και ότι η χώρα μας έχει ιστορία και παράδοση στην ναυτιλιακή δραστηριότητα. Επίσης, ανάφερε ότι η χώρα μας αποτελεί σημαντική δύναμη της παγκόσμιας ναυτιλίας, ενώ η τεχνογνωσία των ανθρώπων της ναυτιλίας αποτελεί συγκριτικό της πλεονέκτημα. Συναφώς αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία στην επαφή και την εξοικείωση των παιδιών και των νέων ανθρώπων με την θάλασσα και την ναυτιλία και ενθαρρύνονται πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Top