Είστε εδώ:
Αρχική > ΠΕΙΡΑΙΑΣ > Τεράστια επιτυχία είχαν οι 60 εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας στον Πειραιά

Τεράστια επιτυχία είχαν οι 60 εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας στον Πειραιά

Με τη συμμετοχή δεκάδων φορέων αλλά και τη μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά προσέλευση θεατών και επισκεπτών, πραγματοποιήθηκαν οι «Ημέρες Θάλασσας 2017» στον Πειραιά.

Η γιορτή, θεσμός πλέον για την πόλη, διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους και περιελάμβανε πλήθος εκδηλώσεων δωρεάν για όλους, όπως ξεναγήσεις, παραστάσεις, εκθέσεις, εκδηλώσεις για τα παιδιά, αθλητικά δρώμενα, πάρτι, φεστιβάλ, ομιλίες και ημερίδες, με επίκεντρο της θάλασσα και τον πολιτισμό του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, από τις 24 έως τις 28 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν στην πόλη συνολικά 60 εκδηλώσεις από 62 φορείς – δημόσιους και ιδιωτικούς – όπως εκπαιδευτικά ιδρύματα, μουσεία, σύλλογοι, αθλητικά σωματεία, καταστήματα. Παρά το γεγονός ότι ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος και ότι ορισμένες δράσεις ακυρώθηκαν, οι «Ημέρες Θάλασσας 2017» προσέλκυσαν περισσότερα από 35.000 άτομα, δημότες και επισκέπτες του Πειραιά που παρακολούθησαν ή συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

Χαρακτηριστικά υπολογίζεται ότι στο πάρτι στα στενά της Τρούμπας στο οποίο συμμετείχαν 25 νυχτερινά καταστήματα βρέθηκαν περίπου 6.000 άτομα, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η προσέλευση στο Street Art & Food Festival στο Μικρολίμανο, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από τους καταστηματάρχες της περιοχής, προσελκύοντας από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ περισσότερους από 1.500 επισκέπτες, παρά τον βροχερό καιρό.

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών και στις δωρεάν ξεναγήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Τριήρη «Ολυμπιάς» του Πολεμικού Ναυτικού, την οποία επισκέφθηκαν 2.710 άτομα, καθώς και στο Πλωτό Μουσείο «Νεράιδα», στο οποίο ξεναγήθηκαν 1.318 άτομα.

Ο Δήμος Πειραιά ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης για τις «Ημέρες Θάλασσας 2017»: τους συμμετέχοντες φορείς, την Περιφέρεια Αττικής, τους εθελοντές, τους δημότες και τους επισκέπτες του Πειραιά που «αγκάλιασαν» τις εκδηλώσεις, καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας (ΕΡΤ Α.Ε., εφημερίδες “Παραπολιτικά”, “Επένδυση” και “Ελευθερία του Τύπου”, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς “Κανάλι Ένα 90,4”, “Παραπολιτικά 90,1 fm”, “Athens Dee Jay 95.2” και “Λάμψη 92,3”, το περιοδικό «Πλεύση»). Ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τις επόμενες «Ημέρες Θάλασσας» που θα γίνουν στον Πειραιά τον Μάιο του 2018.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Οι «Ημέρες Θάλασσας» είναι θεσμός πλέον για τον Πειραιά. Αποτελούν μια από τις σημαντικότερες και πιο μεγάλες διοργανώσεις για την πόλη μας. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η γιορτή, την οποία πραγματοποιήσαμε για πρώτη φορά το 2015, με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας στον Πειραιά, χρόνο με το χρόνο γίνεται καλύτερη και την αγκαλιάζει όλο και περισσότερος κόσμος, όχι μόνο οι δημότες του Πειραιά, αλλά και πάρα πολλοί επισκέπτες από άλλες περιοχές της Αττικής.

Είναι μια γιορτή η οποία προβάλλει την πόλη, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της και κυρίως την αδιάρρηκτη σχέση της με τη θάλασσα. Ο Πειραιάς είναι η ναυτική πρωτεύουσα της Ελλάδας, είναι ένα λιμάνι με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης στο άμεσο μέλλον, μια πόλη ζωντανή, με παλμό, με δυναμική κι αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά αναδεικνύονται μέσα από τις εκδηλώσεις στις «Ημέρες Θάλασσας».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης δήλωσε:

«Για ακόμη μια χρονιά οι «Ημέρες Θάλασσας» του Πειραιά μας έδωσαν τη δυνατότητα να αναδείξουμε τη δυναμική και τις δυνατότητες που έχει η πόλη μας σε επίπεδο εξωστρέφειας και συνεργασίας. Δεκάδες άνθρωποι, σύλλογοι και φορείς συνεργαστήκαμε και φέτος και δημιουργήσαμε μια πενθήμερη γιορτή στον Πειραιά με πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για τους δημότες και τους επισκέπτες μας, με επίκεντρο τη θάλασσα του Πειραιά. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν και εργάστηκαν ώστε να παρουσιάσουμε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα με ποικίλες εκδηλώσεις. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, γεγονός που μας γεμίζει ικανοποίηση και μας δίνει τεράστια ώθηση για να συνεχίσουμε, ώστε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τον επιτυχημένο αυτό θεσμό για την πόλη μας».

Top