Είστε εδώ:
Αρχική > ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ > Αλέξανδρος Παναγόπουλος παρήγγειλε 20 πλοία που θα καίνε LNG

Αλέξανδρος Παναγόπουλος παρήγγειλε 20 πλοία που θα καίνε LNG

Ένα μεγαλεπήβολο επενδυτικό πρόγραμμα επιχειρεί να υλοποιήσει ο Αλέξανδρος Π. Παναγόπουλος.Όπως ανακοινώθηκε υπεγραφει επιστολή προθέσεων (LOI) μεταξύ της FORWARD MARITIME GROUP μιας θυγατρικής της ναυτιλιακής εταιρείας Arista του Αλέξανδρου Παναγόπουλου, γιου του Περικλή Παναγόπουλου, με τα ναυπηγεία JIANGSU YANGZIJIANG SHIPBUILDING GROUP για την κατασκευή έως και είκοσι φορτηγών πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου kamsarmax 84.000 dwt τα οποία θα χρησιμοποιούν ως καύσιμο LNG. Τα πλοία «FORWARD BULKER 84-LNG» θα παραδοθούν μεταξύ των ετών 2020 -2023 και θα φέρουν το εμπορικό σήμα «FORWARD SHIPS».
Το «PROJECT FORWARD» δημιουργήθηκε από την ARISTA SHIPPING SA το 2013 με στόχο την μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων από τα πλοία με την αξιοποίηση του LNG ως καυσίμου των πλοίων. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού επιλέχθηκε ο τύπος του πλοίου Kamsarmax που μειώνει το κόστος μεταφοράς στη θάλασσα, εκσυγχρονίζει τον ναυτιλιακό κλάδο και ορίζει το νέο πρότυπο πλοίου για τους κανόνες εκπομπών του ΙΜΟ για το 2020 και πέραν της ημερομηνίας αυτης.
Η FORWARD MARITIME GROUP INC είναι μια θυγατρική της Arista Group και συμφώνησε με την Yangzijiang Shipbuilding Group να κάνουν αυτό το καινοτόμο σχέδιο στην πραγματικότητα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση
Η ανακοίνωση έχει ως εξης:
Μία επιστολή προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα στις FORWARD MARITIME GROUP INC και JIANGSU YANGZIJIANG SHIPBUILDING GROUP LTD για κατασκευή 20 FORWARD BULKER 84-LNG πλοία με παράδοση μεταξυ 2020 και 2023. Όταν παραδοθούν αυτά τα πλοία θα βρίσκονται στον όμιλο FORWARD SHIPS.

H JIANGSU YANGZIJIANG SHIPBUILDING GROUP LTD ,εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης, είναι μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές κατασκευάστριες εταιρείες πλοίων στον κόσμο. Με 3 μεγάλες δεξαμενές και 6 μεγάλες και μεσαίες σχάρες καθέλκυσης έχει ετήσια παραγωγή 6εκατ. τόνους και κύρια παραγωγή από 700TEU έως 14000TEU πλοία container, 7600-dwt έως 400,000-dwt πλοία bulk carrier ,πλοία πολλαπλών χρήσεων και μηχανικό εξοπλισμό μαζί με μεγάλες ατσάλινες κατασκευές.

Ο όμιλος διευθύνει και διαχειρίζεται : Jiangsu New Yangzi Shipbuilding Co. Ltd, Jiangsu Yangzi Xinfu Shipbuilding Co. Ltd, Jiangsu Yangzijiang Shipbuilding Co. Ltd και Jiangsu Yangzijiang Offshore Engineering Co Ltd.

H PROJECT FORWARD είναι ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα JDP που διαμορφώθηκε και ηγείται από την ARISTA SHIPPING SA το 2013 για να πολεμήσει τις εκπομπές πλοίων παγκοσμίως προωθώντας την υιοθέτηση του LNG ως καύσιμο και προωθώντας το σχεδιασμό του Kamsarmax μεγέθους bulkcarrier πλοίου που μειώνει το κόστος της μεταφοράς στη θάλασσα, εκμοντερνίζει την κατασκευή των πλοίων και ορίζει το νέο standard πλοίου για τους κανονισμούς εκπομπών του ΙΜΟ 2020.

Οι FORWARD MARITIME GROUP INC και JIANGSU YANGZIJIANG SHIPBUILDING GROUP LTD συμφώνησαν ώστε να πραγματοποιήσουν αυτό το καινοτόμο σχέδιο. Οι συνεργάτες της PROJECT FORWARD συνιστούν ένα ευυπόληπτο και δυνατό όμιλο από μεγάλες εταιρείες όπως ABS, SHELL, GTT, WARTSILA και DELTAMARIN.

Top