Είστε εδώ:
Αρχική > ΓΙΩΤΙΝΓΚ > Ανώτατη διεθνής διάκριση για τη Μαρίνα Φλοίσβου από το Global Gold Anchor Scheme

Ανώτατη διεθνής διάκριση για τη Μαρίνα Φλοίσβου από το Global Gold Anchor Scheme

Με μια ιδιαίτερα σημαντική «πλατινένια» διάκριση, το 5 Gold Anchors Platinum, την υψηλότερη διάκριση του παγκόσμιου θεσμού Global Gold Anchor Scheme, τιμήθηκε η Μαρίνα Φλοίσβου και ξεχωρίζει ανάμεσα στις πιο αξιόλογες μαρίνες όλου του κόσμου. Η Μαρίνα Φλοίσβου είναι η δεύτερη mega-yacht μαρίνα στην Ευρώπη που λαμβάνει τη διαπίστευση Platinum, ενώ παράλληλα είναι και η πρώτη και μόνη μαρίνα στη Νοτιανατολική Μεσόγειο που ξεπερνά τις πέντε Χρυσές Άγκυρες. Η διαπίστευση αυτή έρχεται να αναγνωρίσει τις εξαιρετικής ποιότητας εγκαταστάσεις της Μαρίνας Φλοίσβου σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς επίσης και την άριστη εξυπηρέτηση που προσφέρει σε πελάτες και επισκέπτες.

Η ειδική τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018, στο πλωτό μουσείο «Νεράιδα», στις εγκαταστάσεις της μαρίνας, με την ολοκλήρωση του παγκόσμιου συνεδρίου ICOMIA World Marinas Conference 2018, που έλαβε χώρα στην Ελλάδα από τις 25 έως τις 27 Οκτωβρίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Flisvos Marina A.E., κ. Σταύρος Κατσικάδης, δήλωσε σχετικά: «Η διαπίστευση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς, καθώς αναγνωρίζει την αδιάκοπη προσπάθεια της μαρίνας για την ανάδειξη των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών yachting στην Ελλάδα. Μέσα από αυτή αποδεικνύεται ότι η Μαρίνα Φλοίσβου αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και εξυπηρέτησης ανήκοντας πια στις πιο διακεκριμένες μαρίνες του κόσμου. Aυτή η διαπίστευση αποτελεί πειστήριο της δέσμευσής μας για συνεχή βελτίωση των εγκαταστάσεων, των υπηρεσιών και των παροχών μας».

Και συνεχίζει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα της μαρίνας που εργάσθηκε σκληρά για να φτάσουμε το επίπεδο της διαπίστευσης platinum. Στα 16 χρόνια λειτουργίας της η Μαρίνα Φλοίσβου έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της βιομηχανίας του θαλάσσιου τουρισμού και την αναγνώριση, τόσο από τους Έλληνες, όσο και από τους ξένους yachtmen και επισκέπτες. Η σημερινή διάκριση αποδεικνύει όμως και κάτι ακόμη: ότι μπορούμε να αναπτύξουμε εξαιρετικές μαρίνες στην Ελλάδα, αρκεί να μοιραστούμε όλοι το ίδιο όραμα και να εργασθούμε ομαδικά».

Ο κ. Jonathan White, Γενικός Διευθυντής του The Yatch Harbour Association (ΤΥΗΑ) είπε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που δίνουμε την πλατινένια διάκριση των 5 Χρυσών Αγκυρών στη Μαρίνα Φλοίσβου και συγχαίρουμε τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, κ. Σταύρο Κατσικάδη και την ομάδα της μαρίνας για αυτή την ιδιαίτερα σημαντική διάκριση. Για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο διαπίστευσης, η Μαρίνα Φλοίσβου έπρεπε να επιτύχει σχεδόν άριστη βαθμολογία σε κάθε μία από τις 89 ξεχωριστές κατηγορίες του Gold Anchor Scheme, που καλύπτουν όλους τους τομείς λειτουργίας της μαρίνας, με ειδικότερο βάρος στην εξυπηρέτηση των πελατών. Από το 2014 έχουν γίνει σημαντικές αναβαθμίσεις στη μαρίνα και έπειτα από σχετική αξιολόγηση το 2017 η ομάδα της μαρίνας εργάστηκε πολύ σκληρά πάνω σε συγκεκριμένα θέματα για να ανταποκριθεί άριστα στα πολύ απαιτητικά κριτήρια.»

Ο κ. Colin Bransgrove, CEO του Marina Industries Association (ΜΙΑ) σχολίασε επίσης: «Αυτό που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα είναι η ξεκάθαρη δέσμευση της μαρίνας και ο στόχος της προς την συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών της, παράγοντες που οδήγησαν στην επίτευξη ενός άριστου αποτελέσματος. Η αποφασιστικότητα, την οποία επέδειξε η Μαρίνα Φλοίσβου για να επιτύχει αυτό το αποτέλεσμα, αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης για την ομάδα της μαρίνας και παράδειγμα προς μίμηση από τους άλλους παίκτες της αγοράς».

Για να λάβει τη διαπίστευση, η Μαρίνα Φλοίσβου κλήθηκε να καλύψει το σύνολο των απαιτητικών κριτηρίων που θέτει το Global Gold Anchor Scheme στους ελέγχους του και πραγματοποίησε, σε διάστημα μόλις 15 μηνών, ένα εντατικό πρόγραμμα αναβαθμίσεων των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών της. Ως αποτέλεσμα, η Μαρίνα Φλοίσβου σημείωσε εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία, που ξεπέρασε το 95% σε όλες τις παρακάτω έξι κατηγορίες αξιολόγησης:

· Περιβάλλων χώρος

· Σχεδιασμός, Πολιτικές και Διαδικασίες

· Εξυπηρέτηση πελατών

· Περιβαλλοντικά θέματα

· Θαλάσσιες εγκαταστάσεις και υποδομές

· Χερσαίες εγκαταστάσεις και υποδομές

Σημειωτέον, για να λάβει μία μαρίνα τη διαπίστευση Platinum θα πρέπει να εξασφαλίζει και τα παρακάτω:

· Την εικόνα και το περιβάλλον της, μέσα από το σχεδιασμό κτιρίων υψηλής ποιότητας και χρήσης ποιοτικού επιμέρους εξοπλισμού, καθώς επίσης και τη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων με στοιχεία πρασίνου.
· Την εξυπηρέτηση πελατών μέσα από μια εξειδικευμένη concierge ομάδα εξυπηρέτησης, που θα καλύπτει όλες τις εξειδικευμένες ανάγκες των ιδιοκτητών και πληρωμάτων των σκαφών της μαρίνας.
· Εξαιρετικά υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις, που περιλαμβάνουν άριστα τοποθετημένες, ατομικές μονάδες χώρων υγιεινής, που προσφέρουν μια πολυτελή εμπειρία χρήσης στους πελάτες.

Top