Είστε εδώ:
Αρχική > ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ > Βρέθηκαν 121 κιλά κοκαίνης σε πλοίο του Ι. Κούστα

Βρέθηκαν 121 κιλά κοκαίνης σε πλοίο του Ι. Κούστα

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ναυτιλιακών νέων, τα δέματα βρέθηκαν στο πλοίο «Dimitris C», που ανήκει στην Danaos Shipping του Έλληνα εφοπλιστή. Σε περιπέτειες φαίνεται να εμπλέκεται, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Tradewinds, πλοίο του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα.

Το Tradewinds γράφει ότι οι αρχές του Περού έκαναν έφοδο σε πλοίο της Danaos Shipping που βρισκόταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Ilo.

Σύμφωνα με την γνωστή ιστοσελίδα ναυτιλιακών νέων, οι Περουβιανοί ανακάλυψαν 121 κιλά κοκαΐνης μέσα σε τρεις τσάντες, καθώς και το ποσό των 16.243 δολαρίων, όταν πραγματοποίησαν έρευνα στο containership «Dimitris C» της Danaos Shipping του Γιάννη Κούστα.
Το πλοίο είχε φτάσει στο λιμάνι του Ilo στις 13 Σεπτεμβρίου, προερχόμενο από το Iquique της Χιλής, με τελικό προορισμό τον Ισημερινό.

Στο πλοίο επέβαιναν 23 άτομα ως πλήρωμα, από τους οποίους οι 16 ήταν Ουκρανοί, οι τρεις Ρώσοι και οι τέσσερις Τανζανοί.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση δεν έγιναν γνωστές, ενώ δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος η Danaos Shipping.

Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι, τέτοιες υποθέσεις, όπως αναφέρει και ο συντάκτης του άρθρου, εκτός από εμπόριο ναρκωτικών, μπορεί να κρύβουν και άλλους στόχους -π.χ. προσπάθειες εκβιασμού από κυκλώματα, ώστε να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τις ναυτιλιακές εταιρείες ή προσπάθεια της αστυνομίας να δείξει ότι μάχεται ενάντια στη διακίνηση ναρκωτικών.
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Ωστόσο, με ανακοίνωση της η DANAOS SHIPPING CO LTD διευκρινίζει τι συνέβη με την υπόθεση των 120 κιλών κοκαΐνης που βρέθηκε σε πλοίο της.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι : H DANAOS SHIPPING CO LTD στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής της εταιρείας διεξάγει επιθεωρήσεις των πλοίων της, κυρίως όταν τα πλοία βρίσκονται σε λιμάνια ύποπτα για διακίνηση ναρκωτικών. Μία τέτοια έρευνα έγινε στο πλοίο DIMITRIS C από το πλήρωμα του, στο λιμάνι Ilo του Περού στις 14 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας ποσότητα ναρκωτικών, η οποία ήταν προσεκτικά κρυμμένη σε δυσπρόσητο χώρο, βρέθηκε από μέρος του πληρώματος. Αμέσως δόθηκε εντολή στον πλοίαρχο να ενημερώσει τις αρχές, οι οποίες επιβιβάστηκαν στο πλοίο με μία μεγάλη ομάδα της αστυνομίας με εκπαιδευμένα σκυλιά.

Πλήρης έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις αρχές, συνοδευόμενες από την επιτροπή ασφαλείας του πληρώματος, εκπρόσωπο του γραφείου ο οποίος ταξίδεψε από την Ελλάδα και εκπροσώπους των τοπικών ασφαλιστών της εταιρείας (P&I).

Δεν βρέθηκαν άλλες παράνομες ουσίες. Επιπλέον, ο τοπικός εισαγγελέας ανέκρινε ορισμένα μέλη του πληρώματος. Η όλη διαδικασία άρχισε στις 14 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου.

Το πλοίο και το πλήρωμα βρέθηκαν αθώοι και αποδεσμεύτηκαν χωρίς καμία κατηγορία. Το πλοίο απέπλευσε στις 15:00 στις 17 Σεπτεμβρίου.

Top