Είστε εδώ:
Αρχική > ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ > Διμερής συνάντηση του ΥΝΑΝΠ Φώτη Κουβέλη με τον πρέσβη της Σιγκαπούρης Κ. Koh Yong Guan

Διμερής συνάντηση του ΥΝΑΝΠ Φώτη Κουβέλη με τον πρέσβη της Σιγκαπούρης Κ. Koh Yong Guan

Εισερχόμενα
Γρ. Μ.Μ.Ε & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ 12 Οκτωβρίου 2018 – 4:22 μ.μ.
Προς: «Γρ. Μ.Μ.Ε & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ»
Απάντηση | Απάντηση σε όλους | Προώθηση | Εκτύπωση | Διαγραφή | Εμφάνιση αρχικού
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φ. Κουβέλης συναντήθηκε την 12.10.2018 στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Πρέσβη της Σιγκαπούρης κ. Koh Yong Guan, κατόπιν πρωτοβουλίας της σιγκαπουριανής πλευράς.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φ. Κουβέλης χαιρέτησε την υφιστάμενη στενή συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ναυτιλίας, επιβεβαιώνοντας την βούληση για την ενίσχυσή και εμβάθυνση της στη βάση κοινών προτεραιοτήτων. Επεσήμανε την προστιθέμενη αξία του υφιστάμενου διαύλου συνεργασίας των δυο χωρών στους διεθνείς οργανισμούς, όπου συζητούνται θέματα μείζονος ναυτιλιακής σημασίας, όπως μεταξύ άλλων, θέματα εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (Greenhouse Gas Emissions) και αντιμετώπισης της πειρατείας. Ειδικότερα, έμφαση αποδόθηκε στην αντιμετώπιση των περιστατικών πειρατείας στα Malacca Straits μέσω των πρωτοβουλιών του Μηχανισμού Συνεργασίας για την Ασφάλεια της Ναυσιπλοΐας και της Προστασία του Περιβάλλοντος στην περιοχή των Στενών Malacca και Σιγκαπούρης (Co-operative Mechanism on safety of navigation and environmental protection in the Straits of Malacca and Singapore).
Ο Πρέσβης της Σιγκαπούρης αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο συνεργασίας στο ναυτιλιακό τομέα τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών. Στην κατεύθυνση αυτή, υπογράμμισε τη θετική προσέγγιση της Σιγκαπούρης για συνεργασία των δύο χωρών επί σημαντικών θεμάτων ναυτιλιακής πολιτικής που συζητούνται στους διεθνείς οργανισμούς και ιδίως στο Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ). Ο Πρέσβης ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για την επικείμενη υπογραφή της «Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών» μεταξύ ΕΕ και Σιγκαπούρης και για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή «Συμφωνίας Αποφυγής Διπλής Φορολογίας» μεταξύ των δυο χωρών. Τέλος, ευχαρίστησε την ελληνική πλευρά για τη εποικοδομητική παρουσία της στις διεθνείς συναντήσεις επί θεμάτων ασφάλειας ναυσιπλοΐας στην περιοχή της ΝΑ Ασίας.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν τη σημασία της συνέχισης και εμβάθυνσης του εποικοδομητικού επίπεδου συνεργασίας που έχει εγκαθιδρυθεί μεταξύ των δύο χωρών σε βάθος χρόνου.

Top