Είστε εδώ:
Αρχική > ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ > Εκδήλωση ενημέρωσης και εκπαίδευσης κοινού στην πρόληψη των καρδιομεταβολικών νοσημάτων

Εκδήλωση ενημέρωσης και εκπαίδευσης κοινού στην πρόληψη των καρδιομεταβολικών νοσημάτων

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κεντρικό κτήριο του Υπουργείου, εκδήλωση ενημέρωσης και εκπαίδευσης κοινού στην πρόληψη των καρδιομεταβολικών νοσημάτων, υπό την αιγίδα του ΥΝΑΝΠ και της “Εταιρείας μελέτης παραγόντων κινδύνου για αγγειακά νοσήματα”.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Αρχίατρος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. (ΥΙ) Νικόλαος Σοφούλης, ενώ παρέστησαν η Πρόεδρος του Συλλόγου νέων Ελλήνων διαβητικών, κυρία Σταυρούλα Λάγιου, και οι ιατροί Ιωάννης Κυριαζής, παθολόγος με εξειδίκευση στο διαβήτη – Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής και Ιατρείου διαβήτη-παχυσαρκίας του Γενικού Νοσοκομείου ΚΑΤ και Χάρης Γράσσος, Διευθυντής Καρδιολογίας Γενικού Νοσοκομείου ΚΑΤ – Υπεύθυνος Τμήματος καρδιαγγειακής προστασίας (κέντρο αριστείας Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης), οι οποίοι και ενημέρωσαν εκτενώς τους παρευρισκόμενους για ζητήματα πρόληψης και αντιμετώπισης των αιτιών που προκαλούν τα καρδιαγγειακά νοσήματα (σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση, δυσλιπιδαιμία).
Ο κ. Υπουργός στον σύντομο χαιρετισμό δήλωσε:
«Η ενημέρωση είναι ίσως το πιο χρήσιμο και το πιο κρίσιμο ζήτημα στη ζωή μας, πολύ περισσότερο όταν αφορά την υγεία, διότι σωστή ενημέρωση σημαίνει πρόληψη. Και πρόληψη σημαίνει ό,τι καλύτερο μπορεί να επιλέξει κανείς για να φροντίσει και να προστατεύσει τον εαυτό του. Και μην ξεχνάμε ότι οι υγιείς άνθρωποι αποτελούν μία υγιή κοινωνία που είναι το ζητούμενο, διότι η υγιής κοινωνία είναι πιο παραγωγική και πιο δημιουργική».

Top