Είστε εδώ:
Αρχική > ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ > Επίσκεψη Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε Λιμενικές Αρχές των νομών Αχαΐας και Ηλείας

Επίσκεψη Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε Λιμενικές Αρχές των νομών Αχαΐας και Ηλείας

Την 19 και 20 Αυγούστου 2017, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης επισκέφθηκε Λιμενικές Αρχές των νομών Αχαΐας και Ηλείας, καθώς και την 5η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, ο Αρχηγός, συνοδευόμενος από τον Α’ Υπαρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη, τον Διευθυντή Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχο Λ.Σ. Ιωάννη Αργυρίου και τον Διοικητή της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Σπυρίδωνα Κοντομάρη, επισκέφθηκε τις Λιμενικές Αρχές Πάτρας, Ρίου, Αιγίου, Κατακόλου και Κυλλήνης όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πάτρας Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Δημήτριο Κυριακουλόπουλο, το Λιμενάρχη Κατακόλου Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Νικόλαο Ακουμιανάκη και τους Προϊσταμένους των υπολοίπων Λιμενικών Αρχών. Ο Αρχηγός ενημερώθηκε εκτενώς για τη δραστηριότητα των Υπηρεσιών τους και συνομίλησε με το προσωπικό που υπηρετεί στις εν λόγω Λιμενικές Αρχές.
Επίσης, ο Αρχηγός επισκέφθηκε στην Πάτρα και την 5η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Στην Πάτρα ο Αρχηγός Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. συναντήθηκε, ακόμη, με τον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Πατρών κ. Σπύρο Αργυριάδη και μέλη του Δ.Σ. με τους οποίους συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της ασφάλειας και γενικότερα της λειτουργίας των λιμενικών εγκαταστάσεων του Οργανισμού. Ειδικότερα, εκτιμήθηκε και αξιολογήθηκε η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κατάκολο ο Αρχηγός συναντήθηκε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου με τον Πρόεδρο κ. Βαρουξή Λεωνίδα και μέλη του Δ.Σ. όπου συζητήθηκαν θέματα τοπικής αρμοδιότητας αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ειδικότερα τα μέτρα ασφάλειας, της λιμενικής εγκατάστασης, που λαμβάνονται κατά την προσέγγιση των κρουαζιεροπλοίων.

Top