Είστε εδώ:
Αρχική > ΛΙΜΑΝΙΑ > Επίσκεψη του Φώτη Κουβέλη στη Ζάκυνθο

Επίσκεψη του Φώτη Κουβέλη στη Ζάκυνθο

Την άμεση προώθηση έργων για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στην προβλήτα του λιμανιού της Ζακύνθου, αλλά και στα Στροφάδια, όπου υπάρχει μοναστήρι ανεκτίμητης ιστορικής και θρησκευτικής κληρονομιάς ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, κατά την περιοδεία του σήμερα, Σάββατο, στο νησί.
Ο Φώτης Κουβέλης είχε συσκέψεις στο Λιμεναρχείο Ζακύνθου και στην Αντιπεριφέρεια, κατά την διάρκεια των οποίων εξετάστηκαν τα βήματα που θα ακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα για την αποκατάσταση των ζημιών, θέμα που αφορά και στον τουρισμό και στην ανάπτυξη του νησιού. Τον υπουργό συνόδευε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτης Ράπτης, ενώ στις συσκέψεις πήραν μέρος ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νησιού Σταύρος Κοντονής, ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Νιοτόπουλος, ο Λιμενάρχης Ζακύνθου, Αντιπλοίαρχος ΛΣ Αθανάσιος Σιούτης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Άκης Ζήβας, και άλλοι παράγοντες της Περιφέρειας και του Δήμου.
Ο Φώτης Κουβέλης αμέσως μετά την επιθεώρηση των ζημιών στην προβλήτα του λιμανιού δήλωσε: «Είμαστε εδώ με τον υπουργό τον κ. Κοντονή και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος τον κ. Ράπτη, προκειμένου και εμείς προσωπικά να διαπιστώσουμε τα όσα έχουν συμβεί, αν και η σχετική τεχνική έκθεση της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων καταγράφει πολλά και σημαντικά, τα οποία αφορούν στις βλάβες που έχει υποστεί το λιμάνι. Θέλουμε να σας πούμε ότι για μας είναι θέμα προτεραιότητας να αρχίσουν οι αποκαταστατικές διαδικασίες, σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης, προκειμένου οι όποιες επισκευές να ανταποκρίνονται στο ζητούμενο. Και το ζητούμενο είναι η αποτελεσματικότητα και η καλή λειτουργία του λιμανιού. Βεβαίως αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να περάσουμε σε ένα στάδιο ύφεσης των σεισμικών δονήσεων, προκειμένου, και μετά από συγκεκριμένη διαδικασία ελέγχου και θεώρησης και αυτοψίας των πραγμάτων, να προωθηθούν άμεσα οι σχετικές αποκαταστατικές λειτουργίες.
Το δεύτερο ζήτημα το οποίο επίσης μας απασχολεί, και ενδιαφερόμαστε να προωθήσουμε την αντιμετώπισή του είναι τα Στροφάδια. Εκεί πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση, βεβαιότατα και πάλι σε περίοδο που θα καταγραφεί ύφεση των σεισμικών δονήσεων, προκειμένου τα Στροφάδια να αποκτήσουν κι ένα λιμένα και κυρίως να σωθεί αυτό το εξαιρετικού ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος μοναστήρι που υπάρχει εκεί. Είναι στις προτεραιότητές μας.»

Top