Είστε εδώ:
Αρχική > ΛΙΜΑΝΙΑ > Επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση του λιμανιού της Λεμεσού από τη EUROGATE

Επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση του λιμανιού της Λεμεσού από τη EUROGATE

Αυξημένες αποδόσεις καταγράφουν οι εργασίες στο τερματικό του λιμανιού Λεμεσού σύμφωνα  ανακοίνωση της εταιρείας. Σε άμεσες επενδύσεις που ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ και στοχεύουν στην αναβάθμιση της υποδομής και των υπηρεσιών που παρέχονται στο τερματικό του λιμανιού της Λεμεσού προχωρά η Eurogate.

Στο πλαίσιο γεύματος εργασίας με δημοσιογράφους, διευθυντικά στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν στοιχεία για τα πλοία, φορτηγά και εμπορευματοκιβώτια που εξυπηρετήθηκαν από την ημέρα ανάληψης της διαχείρισης του τερματικού από τη Eurogate και παράλληλα αναφέρθηκαν στα έργα υποδομής που θα υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον καθώς και στην ενίσχυση του τερματικού με νέο εξοπλισμό.

Όπως ανέφερε ο Διοικητικός Σύμβουλος της Eurogate κ. Γιάννος Μουζούρης, από την ημέρα ανάληψης της διαχείρισης του τερματικού από την εταιρεία, στις 29 Ιανουαρίου 2017, μέχρι και το τέλος Απριλίου, εξυπηρετήθηκαν συνολικά 141 πλοία με 60,237 εμπορευματοκιβώτια (800 περίπου ημερησίως), αριθμός ο οποίος καταδεικνύει αύξηση της τάξης του 8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Επιπλέον, εξυπηρετήθηκαν 36,840 φορτηγά (560 ημερησίως) που μετέφεραν 58,387 εμπορευματοκιβώτια (900 ημερησίως). Ο μέσος χρόνος εξυπηρέτησης κάθε φορτηγού από την ώρα που εισέρχεται στο τερματικό μέχρι και την αποχώρησή του είναι λιγότερος από 30 λεπτά. «Ο ρυθμός με τον οποίο διεκπεραιώνονται οι εργασίες στο τερματικό καταδεικνύει ότι η Eurogate είναι σε θέση να ανταποκριθεί με επάρκεια στις ανάγκες της αγοράς», σημείωσε ο κ. Μουζούρης.

Σημαντικές είναι οι επενδύσεις σε εξοπλισμό και έργα υποδομής στις οποίες προβαίνει η εταιρεία αξίας πέραν των €30 εκατ. Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι 17 νέα οχήματα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (Straddle Carriers) έχουν αγοραστεί και έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία, ενώ εντός του 2018 η Eurogate θα παραλάβει δύο καινούργιες γερανογέφυρες τύπου “super post panamax”, ώστε το λιμάνι να μπορεί να εξυπηρετεί ακόμη και τα πιο μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Η εταιρεία συνεχίζει επίσης την αναβάθμιση του εξοπλισμού που παρέλαβε από την Αρχή Λιμένων Κύπρου και έχει προχωρήσει σε μία σειρά κατασκευαστικών έργων για βελτίωση των υποδομών του τερματικού και ενίσχυση της ασφάλειας με περίφραξη συγκεκριμένων χώρων.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται εξάλλου στον εκσυγχρονισμό των υποδομών τεχνολογίας που απαιτούνται για την εφαρμογή του σύγχρονου συστήματος πληροφορικής του τερματικού. Η εταιρεία εφαρμόζει τα λειτουργικά πρότυπα και τις διαδικασίες του Ομίλου Eurogate, τα οποία βελτιώνουν την παραγωγικότητα και κυρίως την ασφάλεια. Στις προτεραιότητές της, καταγράφονται, επίσης, θέματα υγείας και εκπαίδευσης του προσωπικού, τα οποία αναβαθμίζονται συνεχώς σε συνεργασία με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Η Eurogate αποτελεί τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο διαχειριστή σταθμών εμπορευματοκιβωτίων στην Ευρώπη και χειρίζεται γύρω στα 15 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια (TEU) σε 12 τερματικούς σταθμούς στη Γερμανία, την Ιταλία, το Μαρόκο, την Πορτογαλία, τη Ρωσία και την Κύπρο. Ο ετήσιος κύκλος εργασιών της εταιρείας είναι περίπου €600 εκατ. και εργοδοτεί σχεδόν οκτώ χιλιάδες άτομα.

Πηγή: http://politis.com.cy

Top