Είστε εδώ:
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Η ασφάλεια στη θάλασσα και στα θαλάσσια μέσα αναψυχής μέσα από τα μάτια των παιδιών

Η ασφάλεια στη θάλασσα και στα θαλάσσια μέσα αναψυχής μέσα από τα μάτια των παιδιών

Διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής με θέμα «Τι πρέπει να προσέχω όταν βρίσκομαι στην παραλία και τη θάλασσα» οργανώνουν το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ο διαγωνισμός λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο των δράσεων για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο θέμα της ασφάλειας στη θάλασσα και στα θαλάσσια μέσα αναψυχής και ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν και τα παιδιά του στρατιωτικού και του πολιτικού προσωπικού του Υ.ΝΑ.Ν.Π. καθώς και όποιο παιδί ενδιαφέρεται και έχει γεννηθεί από το έτος 2002 μέχρι και το έτος 2010.

Ενδεικτικά, τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν για τους κανόνες ασφαλείας κατά την παραμονή στην παραλία και τη θάλασσα, όπως εκείνα τους αντιλαμβάνονται και ειδικότερα για τους βασικούς κανόνες ασφαλείας στο σκάφος, για την κολύμβηση, τις βουτιές, την προστασία από τον ήλιο, τα σκουπίδια, τους ναυαγοσώστες, την κατανάλωση φαγητού και ποτού στη θάλασσα κ.λ.π.. Επιπρόσθετα, η ζωγραφιά μπορεί να περιλαμβάνει και ένα μήνυμα σε μια φράση, το οποίο θα προσδιορίζει και το θέμα της εικόνας. Στόχος, μέσω αυτής της διαδικασίας, είναι να αντιληφθούν τα παιδιά τους κινδύνους στην παραλία και τη θάλασσα, όταν δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας.
Οι ζωγραφιές των παιδιών θα εκτεθούν, ύστερα από επιλογή από κατάλληλη ομάδα, σε έκθεση, κατηγοριοποιημένες ανά ηλικία, ενώ στην καλύτερη για κάθε ηλικιακή κατηγορία θα χορηγηθεί βραβείο.
Οι γονείς μπορούν να στείλουν, μέχρι 15 Μαΐου 2017, μία πρωτότυπη ζωγραφιά για κάθε παιδί τους, στην ταχυδρομική διεύθυνση: Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γραφείο Μ.Μ.Ε. & Δημοσίων Σχέσεων, Ακτή Βασιλειάδη, Πύλες Ε1-Ε2, Τ.Κ.: 18510, Πειραιάς, μαζί με τα ακόλουθα στοιχεία σε ξεχωριστό χαρτί: ονοματεπώνυμο παιδιού, έτος γέννησης, τηλέφωνο επικοινωνίας με γονέα ή κηδεμόνα.

Top