Είστε εδώ:
Αρχική > ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΣ > Η Seanergy ανακοίνωσε τη συμφωνία για την απόκτηση ενός σύγχρονου πλοίου τύπου Capesize

Η Seanergy ανακοίνωσε τη συμφωνία για την απόκτηση ενός σύγχρονου πλοίου τύπου Capesize

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. (“Seanergy” ή «Εταιρεία», NASDAQ: SHIP) ανακοίνωσε σήμερα ότι εισήλθε/έφτασε σε συμφωνία για την αγορά ενός πλοίου τύπου Capesize, μεταφορικής ικανότητας dwt 179.213. Το πλοίο κατασκευάστηκε το 2012 από το ναυπηγείο της Hyundai της Νοτίου Κορέας και αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του Μαΐου του 2017.

Η Εταιρεία σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την τιμή αγοράς των 32,65 εκ. δολαρίων με ίδια κεφάλαια καθώς και κεφάλαια από διάφορες χρηματοδοτικές πηγές .

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ακόμα μια απόκτηση ενός σύγχρονου πλοίου τύπου Capesize. Το πλοίο αυτό σηματοδοτεί την πρώτη μας αγορά για το 2017 και ακολουθεί την επιτυχημένη αγορά και παράδοση των δύο πλοίων τύπου Capesizes στο τέταρτο τρίμηνο του 2016. Επιπλέον, με την αγορά αυτή εδραιώνουμε περαιτέρω την ήδη σημαντική μας παρουσία στον κλάδο των Capesize πλοίων. Πιστεύουμε ότι ο κλάδος των πλοίων τύπου Capesize διαθέτει τα καλυτέρα θεμελιώδη στοιχεία και έχει τις καλύτερες προοπτικές στην αγορά του ξηρού φορτίου και για το λόγο αυτό θα συνεχίσουμε ενεργά να επιδιώκουμε περαιτέρω αγορές πλοίων τύπου Capesize, με στόχο την περαιτέρω αύξηση της μετοχικής αξίας της Εταιρείας.»

Σχετικά με την Seanergy Maritime Holdings Corp.

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι ναυτιλιακή εταιρεία με κεντρικά γραφεία στην Αθήνα και έδρα τα Marshall Islands. Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στην αγορά μεταφορών χύδην ξηρών φορτίων μέσω της ιδιοκτησίας και διαχείρισης φορτηγών πλοίων.

Ο στόλος της Εταιρείας αποτελείται από συνολικά δέκα πλοία, οκτώ πλοία τύπου Capesize και δύο πλοία τύπου Supramax, με συνολική μεταφορική ικανότητα τους 1.503.369 τόνους και με μέση ηλικία τα 8.2 έτη.

Με την παραλαβή του πλοίου Partnership, η Εταιρεία θα έχει ένα στόλο από 11 μοντέρνα πλοία ξηρού φορτίου, εννέα πλοία τύπου Capesize και δύο πλοία τύπου Supramax, με συνολική μεταφορική ικανότητα τους 1.682.582 τόνους και με μέση ηλικία τα 8.0 έτη.

Οι μετοχές της Εταιρείας διαπραγματεύονται στη χρηματιστήριο του Nasdaq Capital Market με τον κωδικό »SHIP».

Top