Είστε εδώ:
Αρχική > ΑΡΘΡΑ > Ιστορίες της Ναυτιλίας και άλλα ευτράπελα: Ο Κατσιφάρας, οι γυναίκες και ο φωτογράφος

Ιστορίες της Ναυτιλίας και άλλα ευτράπελα: Ο Κατσιφάρας, οι γυναίκες και ο φωτογράφος

ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ Ν. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ο Γιώργος Κατσιφάρας παραμένει ο υπουργός με την μακροβιότερη θητεία στο υπουργείο Ναυτιλίας. Για πρώτη φορά ήρθε στο Πασαλιμάνι το 1982 και αντικατέστησε τον Στάθη Γιώτα. Κάθισε πάλι στην υπουργική καρέκλα μετά τις εκλογές του 1993 και την επιστροφή στην πρωθυπουργία του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ως υπουργός είχε καλές σχέσεις με τους περισσότερους εφοπλιστές της Ακτής Μιαούλη. Αλλά διατηρούσε άριστη επικοινωνία με τους συνδικαλιστές, με τους δημοσιογράφους, με τους δημάρχους. Περισσότερες όμως εξυπηρετήσεις έκανε σε Πατρινούς, για να ενισχύσει τον Γιώργο Παπανδρέου στην Αχαϊα, παρά για τον εαυτό του που ήταν υποψήφιος στην Α΄Αθηνών.

Είχε αδυναμία στις γυναίκες που τις λάτρευε, αλλά και τον λάτρευαν. Kάποια ημέρα, παραμονές των εκλογών του 1985, στα γραφεία του ΔΟΛ, τότε εργαζόμουν στο “ΒΗΜΑ”, συζητάγαμε με την Όλα Τ. η οποία έψαχνε θέμα για το περιοδικό “Ταχυδρόμος”. Κάποια στιγμή της λέω: “αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι όπου πάει ο Κατσιφάρας, μετά τις ομιλίες του τρέχουν όλες οι γυναίκες να τον φιλήσουν”.

Τα αντανακλαστικά της Όλγας Τ. λειτούργησαν και μου λέει θα το κάνω θέμα. Εκείνο το βράδυ μίλαγε στο Γαλάτσι. Συναντηθήκαμε με τον φωτογράφο και θα τον διευκόλυνα να τραβήξει φωτογραφίες. Ήθελε, όπως μου εκμυστηρεύτηκε, να βγάλει και μια φωτογραφία με μια ωραία γυναίκα για εξώφυλλο. Τελείωσε η ομιλία και δεκάδες γυναίκες έπεσαν στην αγκαλιά του Γ. Κατσιφάρα, αλλά η φωτογραφία που αναζητούσε ο φωτογράφος δεν έβγαινε. Κάποια στιγμή, οι άνθρωποι της τοπικής του ΠΑΣΟΚ, του είπαν ότι ήθελαν να μεταβεί ο Κατσιφάρας στα γραφεία τους.

Την ώρα που βάδιζε ο όλος ο κόσμος πάνω στην πλατεία, φεύγει μόνος του ο Γ. Κατσιφάρας και πηγαίνει στο απέναντι πεζοδρόμιο που ήταν μια πολύ όμορφη, πανύψηλη κοπέλα. Την αγκαλιάζει και την φιλάει και την κράταγε στην αγκαλιά του αρκετά λεπτά. Δίπλα μου, ο φωτογράφος τράβαγε συνεχώς φωτογραφίες και φαινόταν ευχαριστημένος. Μόλις τελείωσε τις φωτογραφίες μου είπε: “Αυτό ήταν. Ούτε στημένο να το είχα, είναι η κοπέλλα μου”…

Η κοπέλλα του φωτογράφου ήταν από την Πολωνία και δεν είχε ξαναδεί ποτέ τον Κατσιφάρα και δεν καταλάβαινε τι γινόταν. Είχε τρομάξει τόσο, που είχε μείνει άγαλμα. Πράγματι, ήταν μια κατάξανθη, όμορφη κοπέλλα, που όλοι θα ήθελαν να την έχουν στην αγκαλιά τους…
Ο Γιώργος, δεν άφησε την ευκαιρία, άλλωστε, ως εργένης, ήταν και μπερμπάντης

Top