Είστε εδώ:
Αρχική > ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ > Κάθε ημέρα και ένα κρουαζιερόπλοιο τον Μάϊο στη Ρόδο

Κάθε ημέρα και ένα κρουαζιερόπλοιο τον Μάϊο στη Ρόδο

34 κρουαζιερόπλοια θα προσεγγίσουν το λιμάνι της Ρόδου κατά τον μήνα Μάιο, με πέντε νέα πλοία να κάνουν «ποδαρικό». Πρόκειται για τα κρουαζιερόπλοια SEABOURN ENCORE, SILVER MUSE, MEIN SCHIFF, THOMSON DREAM, και VENLURA.
Η κίνηση, χαρακτηρίζεται ικανοποιητική καθώς τον αντίστοιχο μήνα του 2016 προσέγγισαν την Ρόδο 33 κρουζιερόπλοια. Συνολικά για φέτος έχουν προγραμματιστεί 250 κατάπλοι, μειωμένοι κατά 49 σε σχέση με το 2016 κατά το οποίο 299 κρουαζιερόπλοια προσέγγισαν την Ρόδο.
Υπάρχει ωστόσο η εκτίμηση ότι οι κατάπλοι θα αυξηθούν, καθώς θα προστεθούν και νέα δρομολόγια στα ήδη προγραμματισμένα, αλλά σε κάθε περίπτωση θα κυμανθούν σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι.
Ο προβληματισμός ωστόσο για την πορεία της κρουαζιέρας είναι διάχυτος, αφού πλέον δεν υπάρχει ουσιαστικό κέρδος στην τοπική αγορά, από τις προσεγγίσεις των κρουαζιερόπλοιων.
Η αγορά της Μεσαιωνικής Πόλης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος των καταστηματαρχών κ. Τάσος Μελετίου, έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα από τις αγορές που λειτουργούν μέσα στα κρουαζιερόπλοια, καθώς πριν οι επιβάτες αποβιβαστούν στο λιμάνι, έχει προηγηθεί «στενό marketing» εντός του πλοίου για την αγορά σουβενίρς του εκάστοτε προορισμού(!). Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις, οι υπεύθυνοι του κρουαζιερόπλοιου προτρέπουν τους επιβάτες να μην πάρουν μαζί τους χρήματα ή πιστωτικές κάρτες κάνοντας λόγο για υψηλή εγκληματικότητα, ακόμα και στη Ρόδο, που θεωρείται ασφαλής προορισμός με απώτερο σκοπό, να ξοδέψουν οι επιβάτες τα χρήματά τους εντός του πλοίου.
Όπως δήλωσε στην «δ», καταστηματάρχης της Παλιάς Πόλης που δραστηριοποιείται στην αργυροχρυσοχοΐα, ήρθε μέρα που κατέπλευσαν στη Ρόδο χιλιάδες επιβάτες με πέντε κρουαζιερόπλοια και την ημέρα εκείνη έκανε μηδενικό τζίρο!
Το κεφάλαιο της κρουαζιέρας πάντως, θα πρέπει να απασχολήσει επισταμένως τους τοπικούς φορείς και ανεξάρτητα από την γενική τουριστική πολιτική που ακολουθείται για την προσέλκυση τουριστών που καταλύουν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, προκειμένου να εντοπιστούν οι παράγοντες εκείνοι που ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση και να δρομολογηθούν λύσεις, ώστε να μπορεί η τοπική αγορά να επωφεληθεί από την σύντομη παραμονή των επιβατών στο νησί.
Πηγή:www.dimokratiki.gr

Top