Είστε εδώ:
Αρχική > ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ > Λύσεις σε τοπικά ζητήματα της Κάσου και της Καρπάθου από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Κουρουμπλή

Λύσεις σε τοπικά ζητήματα της Κάσου και της Καρπάθου από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Κουρουμπλή

Την Κάσο και την Κάρπαθο επισκέφτηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 70 χρόνια από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου.
Στην Κάσο ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε το Δημαρχείο και συνάντησε την Δήμαρχο Μαίρη Σορώτου – Τσανάκη. Συζητήθηκαν θέματα συγκοινωνιών των νησιών και ζητήματα μεταφοράς προκατασκευασμένων, σχολικών αιθουσών. Ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε και το Λιμεναρχείο της Κάσου.
Στη συνέχεια ο Υπουργός Ναυτιλίας μετέβη στην Κάρπαθο, όπου είχε επαφές με τον Λιμενάρχη, τον Έπαρχο, Γιάννη Μηνατσή και με το Δήμαρχο, Ηλία Λάμπρο. Κατά τις επαφές που έγιναν στο Επαρχείο ετέθησαν ζητήματα στελέχωσης των υπηρεσιών του Επαρχείου και του Δήμου. Συζητήθηκε το θέμα των συγκοινωνιών, με το Δήμαρχο και τον Έπαρχο να αναγνωρίζουν ότι τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει σημαντική βελτίωση στις συγκοινωνίες. Ο Υπουργός Ναυτιλίας υποσχέθηκε ότι στο νέο προγραμματισμό θα γίνει προσπάθεια για ακόμα καλύτερη διασύνδεση των νησιών. Και στα δύο νησιά ετέθη το ζήτημα των υψηλών τιμών στα αεροπορικά εισιτήρια.
Το θέμα μεταφοράς προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας για τη λειτουργία των σχολείων, όλων των βαθμίδων ετέθη και στην Κάρπαθο. Ο κ. Κουρουμπλής είχε επιτόπου τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Δέδε, καθώς και με την πρόεδρο της κρατικής εταιρίας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» Ιωάννα Κοντούλη και ζήτησε να προωθηθεί η διαδικασία για την εύρεση και την αποστολή αιθουσών, ώστε το Σεπτέμβριο να αρχίσουν ομαλά τα σχολεία και στα δύο νησιά.
Στην Κάρπαθο αναγνωρίστηκε η βελτίωση των υπηρεσιών Υγείας στο νησί με νέα ασθενοφόρα και με την καλύτερη στελέχωση του Κέντρου Υγείας. Επιπλέον ζητήθηκε η προώθηση του οργανογράμματος για το νέο νοσοκομείο που κατασκευάζεται, κάτι που ήταν χρόνιο αίτημα και υλοποιείται από τη σημερινή κυβέρνηση.
Κατά τις επισκέψεις του κ. Κουρουμπλή στα δύο Λιμεναρχεία, διαπιστώθηκε σημαντική βελτίωση στη στελέχωση των Λιμεναρχείων, καθώς επίσης και η ανάγκη για ένα αυτοκίνητο και για ένα σκάφος. Ο Υπουργός Ναυτιλίας δεσμεύτηκε για τη μεταφορά ενός αυτοκινήτου στο Λιμεναρχείο της Κάσου και ενός σκάφους στο Λιμεναρχείο Καρπάθου, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ανάγκες.

Top