Είστε εδώ:
Αρχική > ΓΙΩΤΙΝΓΚ > Ναύλωση άνευ αδείας επαγγελματικού πλοίου αναψυχής στη Ζέα

Ναύλωση άνευ αδείας επαγγελματικού πλοίου αναψυχής στη Ζέα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι επιτυχίες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην πάταξη των παράνομων ναυλώσεων σκαφών αναψυχής. Στο πλαίσιο των συστηματικών ελέγχων που γίνονται καθημερινά, διαπιστώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, κατά την διενέργεια ελέγχου από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ζέας, η εκτέλεση σύμβασης ναύλωσης του Ιστιοφόρου “CATAYA” σημαίας Αυστρίας, από την οποία προέκυπτε ότι ο τόπος επιβίβασης και τελικής αποβίβασης των επιβατών, βρισκόταν στην ελληνική επικράτεια, χωρίς όμως το πλοίο να διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχής.

Το “CATAYA” είχε εκναυλωθεί έναντι τεσσάρων χιλιάδων εννιακοσίων ευρώ (4.900 €), από εννέα (09) αλλοδαπούς υπηκόους, για το χρονικό διάστημα από 17/06/2017 έως 24/06/2017. Στο ναυλοσύμφωνο αναφερόταν ως λιμένας επιβίβασης και τελικός λιμένας αποβίβασης η Μαρίνα Ζέας.

Επιπλέον κατά τον έλεγχο βρέθηκαν εννέα (09) ναυλοσύμφωνα, για το χρονικό διάστημα από 30/06/2017 έως 03/10/2017, έναντι του συνολικού ποσού πενήντα εννέα χιλιάδων τετρακοσίων σαράντα ευρώ (59.440 €), όπου ο τόπος παράδοσης και επαναπαράδοσης του εν λόγω σκάφους, βρισκόταν στην ελληνική επικράτεια.

Από το Ε΄ Λιμενικό Τμήμα Ζέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ επίσης υποβλήθηκε μήνυση στον πλοίαρχο του εν λόγω σκάφους για παράβαση του άρθρου 414 του Π.Κ.

Top