Είστε εδώ:
Αρχική > ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ > «Ν. Σαντορινιός προς ΠΑΣΟΚ: Πετάτε λάσπη στον ανεμιστήρα για να αλλάξετε την ατζέντα»

«Ν. Σαντορινιός προς ΠΑΣΟΚ: Πετάτε λάσπη στον ανεμιστήρα για να αλλάξετε την ατζέντα»

Απάντηση έδωσε σήμερα ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Παπαθεοδώρου με θέμα «Διερεύνηση υπόθεσης παρεμβάσεων στην Δικαιοσύνη από στελέχη του Λιμενικού Σώματος». http://www.youtube.com/watch?v=56RGxG59Nxo&feature=youtu.be

Βασίζεστε στα στοιχεία που βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα και δεν περιμένετε το πόρισμα της Δικαιοσύνης
Είναι εντυπωσιακό, σχολίασε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το γεγονός ότι επιλέγετε την τακτική της άκριτης υιοθέτησης των όσων παρουσιάζονται στα τηλεπαράθυρα, ενώ η υπόθεση είναι στα χέρια του Εισαγγελέα και δεν περιμένετε το πόρισμα της Δικαιοσύνης.
Το πως κινήθηκαν και αν ήταν σύννομες οι ενέργειες του στελέχους του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ στο οποίο αναφέρεται η ερώτηση, θα το δούμε στο πόρισμα της προανακριτικής. Σκοπός μας δεν είναι να αθωώσουμε κανέναν. Σε αντίθεση με ό,τι γινόταν πιθανόν τα προηγούμενα χρόνια, το Υπουργείο θα διαθέσει άμεσα κάθε στοιχείο που θα μας ζητηθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση. Και αν κατά τη διάρκεια της δικαστικής διερεύνησης προκύψει η αναγκαιότητα για πειθαρχικό έλεγχο, διαβεβαιώνουμε ότι θα παραγγελθεί άμεσα. 
Είναι κρίμα, όμως, είπε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, απαντώντας στον βουλευτή, ότι δεν αναφέρετε καθόλου πως η υπόθεση του Noor1 είναι μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες που έφερε το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Ακτοφυλακή. Αυτή την παρατήρηση δεν την εντάξατε στην ερώτησή σας κ. Παπαθεοδώρου και πραγματικά λυπάμαι για σας και για την Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση
Αναλυτικότερα, ο Υφυπουργός εξήγησε ότι στελέχη του Τομέα Ασφάλειας-Ανάκρισης του Λιμεναρχείου Πειραιά επισκέφθηκαν κάποιες φορές, στο ειδικό κατάστημα κράτησης Νέας Αυλώνας, τον κρατούμενο για παράβαση του ν. 4139/2013, σε συνδυασμό με τον ν. 3459/2006, περί εξαρτησιογόνων ουσιών, κ. Γιαννουσάκη Ευθύμιο, προκειμένου ο τελευταίος να δώσει, με δική του πρωτοβουλία, πληροφορίες για την ανακάλυψη περαιτέρω υπόπτων, σχετιζόμενων με την υπόθεση του NOOR-1, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Η διαδικασία αυτή προβλέπεται από τον Κώδικα Ναρκωτικών και είναι μυστική. Κανένας άλλος, ούτε η πολιτική ηγεσία του ΥΝΑΝΠ, ούτε η φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος δεν έχει γνώση των πορισμάτων, εκτός μόνο από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές. 
Σε αυτή την φάση που είμαστε, συμπλήρωσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, μετά από τη μήνυση που έχει υποβάλει συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ο Άρειος Πάγος έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, η οποία και εκτελείται από Εισαγγελέα Εφετών. Επομένως, διερωτήθηκε, η όποια διαδικασία ΕΔΕ, για την οποία ρωτάτε, τι περισσότερο θα προσέφερε από την προκαταρτική ή σε ποια περισσότερα στοιχεία θα είχε πρόσβαση αυτός που θα την διενεργούσε για να βγάλει καλύτερο αποτέλεσμα από τον Εισαγγελέα;
Κρύβετε τις αμαρτίες σας
Μετά από τις αποκαλύψεις για τα θαλασσοδάνεια του κόμματός σας, τις αποκαλύψεις του κ. Μαρτίνη για αυτά που έχουν κάνει οι Υπουργοί σας, το σκάνδαλο της Novartis, την άσκηση ποινικών διώξεων πριν δύο μέρες στον κ. Παπαντωνίου, έρχεστε στην Βουλή και ρωτάτε για μια ΕΔΕ την ώρα που όλα τα έχουμε φέρει στο φως και ενώπιον της Δικαιοσύνης; 
Μάλλον έχετε πρόβλημα, συμπλήρωσε, γιατί δημιουργήθηκαν 300.000 νέες θέσεις εργασίας-καλύπτοντας όσες χάθηκαν από την Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-, γιατί έχουμε ιστορικό ρεκόρ χαμηλού των επιτοκίων των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, γιατί το χρηματιστήριο έχει υπερβεί τις 840 μονάδες. Όση λάσπη και να πετάξετε, εμείς θα προχωρήσουμε.

Top