Είστε εδώ:
Αρχική > ΠΕΙΡΑΙΑΣ > Ο δήμαρχος Γ. Μώραλης παρέδωσε τεχνολογικό υλικό σε μαθητές

Ο δήμαρχος Γ. Μώραλης παρέδωσε τεχνολογικό υλικό σε μαθητές

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, επισκέφθηκε σήμερα το 15ο Δημοτικό Σχολείο και το 7ο Γενικό Λύκειο της πόλης, όπου παρέδωσε τεχνολογικό υλικό για τους μαθητές, το οποίο είναι χορηγία της εταιρείας «Mellon Technologies» στο πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

Στα σχολεία παρευρέθηκαν από τον Δήμο Πειραιά, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης κυρία Κορίνα Λαουλάκου και η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κυρία Δέσποινα Αρβανίτου, ενώ από τη «Mellon Technologies» ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Χάρης Κωνσταντινίδης.

Τον κ. Μώραλη υποδέχθηκαν στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, οι Διευθυντές, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και μαθητές, οι οποίοι διάβασαν στον Δήμαρχο Πειραιά τα αιτήματά τους για ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχολείο είχε εγκαινιάσει το 1985, ο πατέρας του Δημάρχου, Πέτρος Μώραλης ως Υφυπουργός Παιδείας. Μάλιστα, η Διευθύντρια έδειξε στον κ. Μώραλη το φωτογραφικό υλικό από τα εγκαίνια, προκαλώντας τη συγκίνηση του Δημάρχου Πειραιά.

Εν συνεχεία ο κ. Μώραλης, παρευρέθηκε στο 7ο Γενικό Λύκειο, όπου τον υποδέχθηκε το Διευθυντικό προσωπικό και οι μαθητές, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την προσφορά του τεχνολογικού υλικού.

Σημειώνεται ότι ανάλογο τεχνολογικό υλικό θα δοθεί και σε άλλα σχολεία της πόλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Ήταν μια όμορφη στιγμή για εμένα σήμερα στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, όταν με ενημέρωσαν ότι το σχολείο εγκαινιάστηκε από τον πατέρα μου όταν ήταν Υφυπουργός Παιδείας. Μου άρεσε, είναι σημαντικό μετά από τόσα χρόνια να επισκέπτομαι ως Δήμαρχος το σχολείο που εγκαινίασε ο πατέρας μου. Η σημερινή μου επίσκεψη στα σχολεία αφορά άλλη μια συνέργεια, αυτή τη φορά με μια εταιρεία που εδρεύει στον Πειραιά, την «Mellon Technologies». Προσφέραμε τεχνολογικό υλικό στα σχολεία καθώς έγινε δωρεά στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, μετά από συνεννόηση της Προέδρου κυρίας Λαουλάκου. Βρεθήκαμε λοιπόν στα σχολεία να παραδώσουμε αυτό το υλικό. Ήταν μια ευκαιρία να συζητήσω με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των δυο σχολείων και με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Το 7ο Γενικό Λύκειο στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, είναι ένα σχολείο που έγινε το 2004, με μικρά προβλήματα και όχι ουσιαστικά. Η επίσκεψη ήταν ευχάριστη, μας υποδέχθηκαν θερμά, τα παιδιά χάρηκαν για την προσφορά του τεχνολογικού υλικού. Το 15ο Δημοτικό Σχολείο είναι ένα παλιό σχολείο, έχει ορισμένα προβλήματα, τα συζητήσαμε, δεσμεύθηκα ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε γι΄ αυτά. Τους εξήγησα ότι υλοποιούμε συνέργειες με εταιρείες, όπως με τον Παπαστράτο, όπου μας δώρισε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και εμείς τους προσφέραμε πάλι σε σχολεία. Προσπαθούμε, προβλήματα που δεν μπορούμε να λύσουμε γιατί είναι μεγάλα, αξεπέραστα, ανυπέρβλητα, κυρίως οικονομικά να τα ισοσκελίσουμε, παρέχοντας υλικό απαραίτητο για την εκπαιδευτική διαδικασία, κάνοντας παράλληλα την καθημερινότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών πιο εύκολη. Δεσμεύθηκα ότι θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε του χρόνου τέτοια εποχή να έχουμε κυρίως στο σχολείο στα Καμίνια λιγότερα προβλήματα. Τα παιδιά του Δημοτικού μου έφεραν τις εκθέσεις τους, οι οποίες είχαν ενδιαφέρον καθώς ανέφεραν τι ζητούν από τον Δήμαρχο, τι θέλουν για την πόλη. Είναι ωραίες στιγμές, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε, προβληματίζεσαι όταν δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις προς τα παιδιά. Είναι κάτι που δεν είναι ευχάριστο. Τα παιδιά είναι αυθόρμητα, έχουν, με την καλή έννοια, μια παιδική αφέλεια και ήταν μια ωραία στιγμή για εμένα».

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κυρία Κορίνα Λαουλάκου, δήλωσε: «Η εταιρεία «Mellon Technologies», εξεδήλωσε ενδιαφέρον να συνεργαστεί μαζί μας, για να συμβάλει με τον δικό της τρόπο στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για να αντιμετωπίσουμε κυρίως τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης μας, είτε με τη συμμετοχή εθελοντών στις διάφορες δράσεις μας είτε με την προσφορά στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. βασικών ειδών διαβίωσης για να τα διαθέσουμε στους ωφελούμενους μας ή ακόμα και με υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την επιβοήθηση των δράσεων μας. Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016 και στο πλαίσιο αυτής, πραγματοποιήθηκε η σημερινή προσφορά στα σχολεία της πόλης μας. Ειλικρινά ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους της «Mellon Technologies». Είμαι αισιόδοξη για το μέλλον αυτής της συνεργασίας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Mellon Technologies» κ. Χάρης Κωνσταντινίδης, δήλωσε: «Πραγματικά φεύγω πολύ συγκινημένος, γιατί είδα πόσες ανάγκες υπάρχουν στα σχολεία και πόσο -σε εισαγωγικά κι αστειευόμενος – άστοχη ήταν η δική μας συνεισφορά. Υπάρχουν πολύ πιο άμεσες ανάγκες, που ελπίζω την επόμενη φορά να μπορέσουμε να βοηθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Παρόλα αυτά, ήταν ευτυχής στιγμή που βρέθηκα στα σχολεία του Πειραιά. Θα ήθελα αυτό να το συνεχίσουμε σαν εταιρεία και να υπάρχει μια συνέχεια σε αυτό που κάναμε, το οποίο δεν είχαμε προγραμματίσει, αλλά θεωρήσαμε ότι έπρεπε να γίνει».

Η Διευθύντρια του 15ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά κυρία Άννα Καράβα, τόνισε:

«Είναι πολύ μεγάλη η τιμή και η χαρά που υποδέχθηκα σήμερα τόσο τον κύριο Δήμαρχο όσο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και όλο το επιτελείο της εταιρείας «Mellon Technologies» που μας χάρισε τα UPS για το σχολείο μας, ένα σχολείο του Πειραιά που έχει πολύ μεγάλη ανάγκη από κάθε προσφορά. Ο κύριος Δήμαρχος είναι ένας άνθρωπος πολύ προσιτός, ένας άνθρωπος ο οποίος άκουσε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τόσο τα προβλήματα του σχολείου, όσο και των εκπαιδευτικών. Άκουσε τους μαθητές του σχολείου που για εμάς ήταν η φωνή όλων μας, τους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Ήταν για εμάς μια πάρα πολύ ευχάριστη έκπληξη που η δημοτική αρχή του τόπου μας επισκέφθηκε το σχολείο μας και μπόρεσε να ακούσει από κοντά όλα τα προβλήματα – και τα κτιριακά – της σχολικής μας μονάδας».

Ο Διευθυντής του 7ου Γενικού Λυκείου Πειραιά κ. Γιώργος Κουντούρης, καλωσόρισε τον κ. Μώραλη, το κλιμάκιο του Δήμου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Mellon Technologies» στο σχολείο. Ο κ. Κουντούρης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο γι΄ αυτή την προσφορά, τονίζοντας πως «αν και το 7ο Γενικό Λύκειο είναι στις παρυφές του Δήμου, είναι πάντα μέσα στις καρδιές των Πειραιωτών».

Top