Είστε εδώ:
Αρχική > ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ > Ποιοί τιμήθηκαν με τα βραβεία Lloyd’s List-Greek Shipping Awards» 2018

Ποιοί τιμήθηκαν με τα βραβεία Lloyd’s List-Greek Shipping Awards» 2018

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα έγινε η απονομή των ετήσιων βραβείων των Lloyd’s List-Greek Shipping Awards» 2018 στο ξενοδοχείο Intercontinental. Παρουσία τριών υπουργών ναυτιλίας της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας. Κορυφαίοι Έλληνες εφοπλιστές αναδείχθηκαν ύστερα από ψηφοφορία από επιλεγμένους εκλέκτορες οι εξής:

1. Ο Πάρης Κασιδόκωστας – Λάτσης κέρδισε το βραβείο Νέας Γενιάς (New Generation Shipping Award). Η ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Λάτση, διαθέτει ποντοπόρο στόλο, ο οποίος αποτελείται από 27 πλοία.
«Είναι μεγάλη τιμή για μένα η βράβευση αυτή από τους Lloyd’s που έχουν παράδοση στη ναυτιλιακή βιομηχανία τριών αιώνων. Πριν από έξι χρόνια όταν ανέλαβα να συνεχίσω την κληρονομιά του παππού μου, του καπετάνιου Γιάννη Λάτση δεν φανταζόμουνα ότι θα βρισκόμουν σήμερα εδώ ανάμεσα σε τόσο μεγάλους πλοιοκτήτες. Είναι πραγματική τιμή. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους όσοι εργάζονται για τη Latsco και τη CMM, για την αφοσίωσή τους και την ομαδική δουλειά που κάνουν, χωρίς εκείνους τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί.
Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τη μητέρα μου που με υποστήριξε και με υποστηρίζει , τον πατέρα μου , τη γιαγιά μου η οποία με εμπνέει. Αφιερώνω το βραβείο αυτό σε όλους τους νέους σε ηλικία Έλληνες πλοιοκτήτες και στην συνέχιση της μεγάλης κληρονομιάς και παράδοσης. Η Ελλάδα θα έχει ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στη ναυτιλία».


2. 
Στον Συμεών Παληό, απονεμήθηκε το Βραβείο Επιτεύγματος Ζωής ( Lloyd’s List / Propeller Club Lifetime Achievement Award) για την επί 50 χρόνια παρουσία του στην ναυτιλαική βιοηχανία. Επικεφαλής της εισηγμένης στη χρηματιστηριακή αγορά Diana Shipping η οποία διαθέτει στόλο από 50 μεγάλα φορτηγά πλοία αλλά και της επίσης εισηγμένη από το 2010 Diana Containerships. «Αυτό το βραβείο δεν ανήκει σε εμένα αλλά σε όλους τους συνεργάτες μου σε θάλασσα και στεριά, με τους οποίους πορεύτηκα και πορεύομαι σε μία πολύ δύσκολη αλλά ευχάριστη δουλειά. Οι χρηματιστηριακές αγορές στα οποίες έχουμε εισέλθει έχουν τρεις λέξεις. Είναι η διαφάνεια, η σαφήνεια και η πειθαρχία. Χρειάζεται πειθαρχεία στη ναυτιλία αν θέλουμε να συνεχίσουμε και να πάμε μακρύτερα».

3.Το βραβείο «Ναυτιλιακός Newsmaker της Χρονιάς» δόθηκε στην Αγγελική Φράγκου. Με πέντε εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες στο χρηματιστήριο, έχει στόλο με πάνω από 200 πλοία ιδιόκτητα ή υπό διαχείριση. Είναι μία από τις 20 μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες με πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο. «Δεν είμαι σίγουρη γιατί πήρα το βραβείο αυτό. Μάλλον γιατί επιβιώσαμε ενός δύσκολου κύκλου της ναυλαγοράς» επεσήμανε η ελληνίδα πλοιοκτήτρια.

4. Προσωπικότητα της Χρονιάς στην Ελληνική Ναυτιλία » αναδείχθηκε ο Γιάννης Πλατσιδάκης. Το όνομά του βρίσκεται στο Top 100 της Lloyd’s List μαζί με τα κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας ναυτιλίας, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και 12 Ελληνες πλοιοκτήτες. Είναι, πρόεδρος της Ιntercargo, της Διεθνούς Ενωσης Πλοιοκτητών Ξηρού Φορτίου και Managing Director της Anangel Maritime του ομίλου Αγγελικούση.

5. 

Το Βραβείο Lloyd’s List Intelligence Big Data Award απονεμήθηκε στον Ιωάννη Μαρτίνο. Το 2014 ίδρυσε τη δική του εταιρεία την Signal Maritime. Σπούδασε μηχανολόγος ενώ πήρε πτυχία και στην αεροδιαστημική μηχανική απόφοιτος του ΜΙΤ και του Tafts. Η Signal Maritime εξελίχθηκε σε ηγέτιδα της καινοτομίας σε θέματα ανάπτυξης και εφαρμογής σύγχρονων δεδομένων ενώ δημιούργησε μια πρωτοποριακή εφαρμογή (app) για τη ναυλαγορά τω δεξαμενόπλοιων.

6. Ως Επιβατηγό Εταιρεία της Χρονιάς(Passenger Line of the Year) βραβεύτηκε η Seajets με τον Μάριο Ηλιόπουλου ο οποίος τόνισε ότι είναι υπερήφανος που ο Όμιλος βρίσκεται πλέον στο υψηλότερο σκαλοπάτι. «Η μεγάλη ιδέα που είχαμε στο ξεκίνημά μας έγινε πραγματικότητα. Ήταν ένα καλύτερο αύριο για την ελληνική ακτοπλοία και τον τουρισμό».

7. Το βραβείο Piraeus International Center απονεμήθηκε στο Propeller Club of Piraeus. «Tα μέλη του αρχαιότερου κοινωνικού σωματείου της Ναυτιλίας στην Ελλάδα, συμμετέχουν συλλογικά, γιατί θέλουν να προσφέρουν, και παράλληλα να στηρίζουν τους αδύναμους. Να προωθούν την πιο επιτυχημένη βιομηχανία της Ελλάδας σε παγκόσμιο επίπεδο, την Ελληνική Ναυτιλία» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Club Γιώργος Ξηραδάκης.

8. H Εuronav κέρδισε το βραβείο Tanker Company of the year και η Contships Management Inc. του Νίκου Δ. Πατέρα απέσπασε το βραβείο στην κατηγορία Dry.

9. Ως ναυτικός της χρονιάς ανακηρύχθηκε ο άξιος και γενναίος πλοίαρχος του «Eλευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ, καπετάν Ευστράτιος Καβρός που κατάφερε να αποβιβάσει επιτυχώς πάνω από 950 επιβαίνοντες στο πλοίο όταν ξέσπασε πυρκαγιά τον περασμένο Αύγουστο. Το βραβείο για τη Ναυτική εκπαίδευση κέρδισε το νέο λύκειο TEENS στη Χίο.

10. Στις τεχνικές κατηγορίες ξεχώρισαν η εταιρεία Farad.

11. Ως πλοίο της χρονιάς αναδείχθηκε το AFROS της Blue Planet Shipping.

12. Ως Shipbroker της χρονιάς επιλέχθηκε η Clarkson Platou Hellas.

13. Ως ναυτιλιακός financier της χρονιάς η BNP Paribas.

14. Τιμήθηκε επίσης ο δρ Γεώργιος Γράτσος για την συνολική του προσφορά στη ναυτιλία.

Αναλυτικότερα:
Πλατσιδάκης, Παλιός, Φράγκου και Κασιδόκωστας-Λάτσης

κέρδισαν βραβεία μπροστά σε περισσότερους από 1.000 καλεσμένους στο ετήσιο ναυτιλιακό Γκαλά

Η Contships, η EURONAV, η SEAJETS, και η Signal Ocean Platform τιμήθηκαν μεταξύ άλλων-

Ο Γιάννης Πλατσιδάκης πρόεδρος του Intercargo ονομάστηκε Ελληνική Ναυτιλιακή Προσωπικότητα της χρονιάς για το 2018 και ο Σίμος Παλιός τιμήθηκε με το Βραβείο Επιτεύγματος Ζωής στην Αθήνα την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου, στα 15α Ετήσια, Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία της Lloyd’s List. Η Αγγελική Φράγκου και ο Πάρης Κασιδόκωστας-Λάτσης ήταν μεταξύ άλλων μεγάλων ονομάτων που κέρδισαν βραβεία.

Μεγάλη συμμετοχή πάνω από 1.100 Ελληνικών και διεθνών ναυτιλιακών προσωπικοτήτων συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental για την εκδήλωση του 2018, η οποία διοργανώθηκε από την Lloyd’s List, την διεθνή ναυτιλιακή εφημερίδα που ιδρύθηκε το 1734.

Χαιρέτισαν τις λαμπρότερες επιδόσεις προσώπων και εταιριών για το 2018, όπου συμπεριελήφθησαν μερικές από τις πιο γνωστές προσωπικότητες και επιχειρήσεις της ναυτιλίας, και απήλαυσαν ένα συναρπαστικό πρόγραμμα που αντανακλούσε την τρέχουσα ανάγκη της ναυτιλίας να προετοιμαστεί για μια νέα εποχή χαμηλότερων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και νέων καυσίμων.

Η ClassNK, ένας μακροχρόνιος υποστηρικτής της εκδήλωσης, ήταν για άλλη μια φορά γενικός επικεφαλής χορηγός των Βραβείων της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδος, Νεκτάριος Σαντορινιός, άνοιξε την εκδήλωση και παρουσίασε δωρεά εκ μέρους των διοργανωτών στην «Αργώ», το σωματείο για την υποστήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες στις οικογένειες των Ελλήνων ναυτικών.

Οι επισκέπτες απήλαυσαν μια δεξίωση κοκτέιλ πριν από το δείπνο που φιλοξενήθηκε από το Νηολόγιο της Μάλτας, ενώ ο Κινεζικός Νηογνώμονας προσέφερε την παραδοσιακή πρόποση σαμπάνιας στην υγεία της Ελληνικής ναυτιλίας.

Τα ετήσια βραβεία αναγνωρίζουν τα επιτεύγματα και την αξιέπαινη δραστηριότητα στην Ελληνική ναυτιλία και προωθούν την Ελλάδα ως ναυτικό κέντρο. Οι νικητές επιλέγονται από μια ανεξάρτητη ομάδα κριτών που εκπροσωπούν μια ευρεία διατομή της Ελληνικής ναυτιλίας.

Την εκδήλωση των Ελληνικών Ναυτιλιακών Βραβείων 2018 παρουσίασαν από κοινού η βραβευμένη εκφωνήτρια της ΕΡΤ Ανδριάνα Παρασκευοπούλου και ο ανταποκριτής της Lloyd’s List στην Ελλάδα, Nigel Lowry .

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ 2018

Ο Γιάννης Πλατσιδάκης ψηφίστηκε Ελληνική Ναυτιλιακή Προσωπικότητα της Χρονιάς για το 2018 . Ο κ. Πλατσιδάκης αποχωρεί από την θέση του Προέδρου του Intercargo μετά από έξι χρόνια. Το Βραβείο αντικατοπτρίζει την ηγετική του θέση στον Intercargo, αυξάνοντας μαζικά τη διεθνή ιδιότητα μέλους του οργανισμού και ενισχύοντας την φωνή του, καθώς και τους πολλούς άλλους ρόλους του που συνεισφέρουν στην ναυτιλία και το έργο του ως ηγετικό στέλεχος του Ομίλου Αγγελικούση.

Το Βραβείο της Lloyd’s List’s Newsmaker της Ελληνικής Ναυτιλίας της Χρονιάς πήγε στην Αγγελική Φράγκου, η οποία έχτισε δυναμικά τον όμιλο Navios σε μια επιχείρηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με περισσότερα από 200 πλοία, καθώς και επιχειρήσεις Logistics σε λιμάνια στην Νότια Αμερική. Μόλις τους τελευταίους 12-18 μήνες, τα επιτεύγματα περιλαμβάνουν την έναρξη της νέας επιχείρησης εμπορευματοκιβωτίων Navios Containers με εισαγωγή στην Νορβηγική αγορά OTC και σύντομα στις ΗΠΑ, η συγχώνευση των δύο εταιριών δεξαμενόπλοιων Navios, και αγορές 24 φορτηγών χύδην για τον όμιλο. Το Βραβείο αποφασίζεται από την συντακτική ομάδα της Lloyd’s List.

Σίμος Π. Παλιός τιμήθηκε με το Βραβείο επιτεύγματος ζωής (the Lloyd’s List / Propeller Club Lifetime Achievement Award) για μια εξαιρετική σταδιοδρομία που έχει συμπεριλάβει την ιδιοκτησία και τη λειτουργία πλοίων μεταφοράς αυτοκινήτων, πλοίων ψυγείων, πλοίων πολλαπλών χρήσεων, εμπορευματοκιβωτίων, πλοίων μεταφοράς χύδην και δεξαμενόπλοιων. Σήμερα είναι περισσότερο γνωστός στον διεθνή ναυτιλιακό κόσμο ως ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Diana Shipping, η οποία κατέχει 50 μεγάλα πλοία μεταφοράς φορτίου χύδην.

Ο Πάρης Κασιδόκωστας-Λάτσης κέρδισε το Βραβείο Επόμενης Γενιάς, ανοιχτό σε προσωπικότητες που δεν είναι πάνω από 40 ετών. Ο εγγονός του θρυλικού Ιωάννη Λάτση, συνεχίζει δυναμικά την οικογενειακή παράδοση στη ναυτιλία. Τα τελευταία δύο χρόνια, ο κ. Κασοδόκωστας-Λάτσης έχει διαφοροποιήσει το αποτύπωμα της οικογένειας στη ναυτιλία, οδηγώντας πρόσφατα τον όμιλο στην LNG ναυτιλία για πρώτη φορά.

Christopher J. Wiernicki εξελέγη Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς, το μόνο Βραβείο ανοικτό αποκλειστικά σε μη Έλληνες. Ο Chris Wiernicki είναι Πρόεδρος, και Διευθύνων Σύμβουλος του ABS και πρώην Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Νηογνωμόνων. Ο ABS είναι ένας σπουδαίος εταίρος της Ελληνικής ναυτιλίας από τα πλοία Liberty του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και ο σεβασμός του κ. Wiernicki για την Ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα και το προσωπικό ενδιαφέρον του για την Ελλάδα είναι πολύ γνωστά.

Ο αποδέκτης του Βραβείου Εταιρίας Ξηρού Φορτίου της Χρονιάς για το 2018 ήταν η Contships Management Inc, για ένα μοναδικά εξειδικευμένο έργο στην Ελληνική ναυτιλία. Ξεκίνησε το 2015, και φέτος έχει ήδη φθάσει σε έναν στόλο αποτελούμενο από 31 feeder εμπορευματοκιβωτίων, τοποθετώντας την μεταξύ των 10 κορυφαίων εταιριών feeder παγκοσμίως. Η Contships συνεργάζεται με όλους τους μεγάλους ναυλωτές και έχει καθιερώσει το «εμπορικό σήμα» της σε έναν τομέα όπου η αξιοπιστία και η εξυπηρέτηση είναι ουσιαστικές για την επιτυχία.

Ως Εταιρία Δεξαμενόπλοιων της Χρονιάς, το πάνελ επέλεξε την Euronav Ship Management Hellas. Από το 2005, η Euronav Ship Management (Hellas) έχει αναλάβει τη διαχείριση πλοίων για την Euronav, τώρα εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καθώς και στο Euronext των Βρυξελλών. Σταθερά ο στόλος της την έχει εξελίξει στην μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρία δεξαμενόπλοιων στον κόσμο και η Ελλάδα μπορεί να είναι υπερήφανη για το γεγονός ότι η διαχείριση του στόλου δεξαμενόπλοιων Euronav γίνεται από την Αθήνα.

Οι κριτές επέλεξαν την Seajets ως Επιβατηγό Γραμμή της Χρονιάς. Η Seajets ξεκίνησε ως επιβατηγός γραμμή το 2002 και έχει γίνει μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες ταχύπλοων παγκοσμίως με ένα στόλο αποτελούμενο από 14 ταχύπλοα σκάφη και τρία συμβατικά επιβατηγά. Η εταιρία διαχειρίζεται πλέον τα ταχύτερα και μεγαλύτερα επιβατηγά ταχύπλοα στον κόσμο. Η Seajets καλύπτει τώρα 27 νησιά και προσφέρει περισσότερες από 250 συνδέσεις.

Η Clarksons Platou Hellas κέρδισε το Βραβείο Ναυλομεσιτικής της Χρονιάς. Από την ίδρυσή της το 2004, η Clarkson Platou Hellas έχει επεκταθεί και διαθέτει πλέον εξ ολοκλήρου Ελληνικό προσωπικό σχεδόν 50 ατόμων. Φέτος η ομάδα ναύλωσης έφθασε τις 1.000 συμβάσεις και από το 2017 η εταιρία έχει συνάψει περίπου 50 εξαγορές μεταχειρισμένων για Έλληνες και διεθνείς πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων πλοίων ξηρού φορτίου χύδην που εξαγοράστηκαν στο TaoBao, το Κινεζικό ισοδύναμο του e-Bay. Η Clarkson Platou Hellas γιορτάζει το 15ο έτος της επετείου της!

Το Βραβείο Ναυτιλιακός Χρηματοδότης της Χρονιάς πήγε στην BNP Paribas. Μια από τις πολύ λίγες τράπεζες που έχει συνεχίσει να δανείζει τους Έλληνες πλοιοκτήτες κατά την διάρκεια των πρόσφατων δύσκολων καιρών, η BNP Paribas είναι τώρα ένας από τους τρεις μεγαλύτερους δανειστές της ναυτιλίας με ένα χαρτοφυλάκιο περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων . Η κριτική επιτροπή σημείωσε επίσης ότι η Τράπεζα διατηρεί μια παραδοσιακά μακροπρόθεσμη υποστηρικτική νοοτροπία προς τους ναυτιλιακούς πελάτες της.

Στην εταιρία απονεμήθηκε το Βραβείο Τεχνολογικού Επιτεύγματος Farad S.A.

Ο νικητής, με έδρα τον Πειραιά, σχεδιάζει και κατασκευάζει εναλλάκτες θερμότητας για την ναυτιλία από το 1979. Η επιτροπή επέλεξε την Farad εν μέρει για την μονάδα ψύξης marine gas oil (MGO) που επιτρέπει στους σημερινούς κινητήρες να λειτουργήσουν αξιόπιστα με καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο επειδή μειώνει το ιξώδες και βελτιώνει την ροή του καυσίμου.

Στο The Propeller Club, Port of Piraeus απονεμήθηκε το φετινό Βραβείο Διεθνούς Κέντρου Πειραιώς. The United States Propeller Club, International Port of Piraeus, είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο δραστήρια Propeller Clubs σε όλο τον κόσμο και έχει γίνει όλο και περισσότερο δυναμική η παρουσία του τα τελευταία χρόνια. Οι κριτές αναγνώρισαν τη σημαντική συμβολή που το Club και οι εκδηλώσεις του προσφέρουν στην επιχειρηματική και κοινωνική ζωή της ναυτιλιακής κοινότητας.

Ο Δρ Γεώργος Α. Γράτσος κέρδισε το Βραβείο για την Ασφάλεια ή την Προστασία του Περιβάλλοντος. Ο Γιώργος Γράτσος τιμήθηκε για την πολυετή συμβολή του τόσο στην ασφάλεια όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος. Σήμερα είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και είναι ένας από τους λίγους που μελετούν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του σχεδιασμού των πλοίων στον πλήρη κύκλο ζωής τους.

Το Βραβείο Ναυτικός της Χρονιάς κέρδισε ο καπετάνιος Ευστράτιος Καβρός, ο οποίος έγινε ο πρώτος πλοίαρχος που κέρδισε δύο φορές το Βραβείο Ναυτικός της Χρονιάς. Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους ήταν στο πηδάλιο του επιβατηγού «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Anek Lines με 875 επιβάτες και 140 μέλη πληρώματος, όταν μια σοβαρή πυρκαγιά ξέσπασε τρεις ώρες μετά την αναχώρηση από τον Πειραιά. Στον κάπταιν Καβρός πιστώνεται η απόφαση για την επιστροφή στο λιμάνι και η αποβίβαση κάθε επιβάτη και μέλους του πληρώματος χωρίς τραυματισμό.

Το Ενισχυμένης Εκπαίδευσης Ναυτικό Λύκειο Τσάκος ήταν ο νικητής του Βραβείου Εκπαίδευσης ή Κατάρτισης (Επιμόρφωσης) 2018. Ο Σεπτέμβριος του 2018 σηματοδότησε την έναρξη του πρώτου ιδιωτικού μη-κερδοσκοπικού επαγγελματικού Ναυτικού Λυκείου στην Ελλάδα. Λειτουργώντας υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Μαρία Τσάκος στην Χίο, το σχολείο – ή ‘ TEENs ‘ – είναι ένα πρωτοποριακό έργο που στοχεύει να βοηθήσει στην διατήρηση της μακρόχρονης ναυτιλιακής παράδοσης της Ελλάδας και να βοηθήσει να δώσει στην ναυτιλία τους καλά εκπαιδευμένους και κατάλληλα καταρτισμένους νέους που χρειάζεται.

Το Βραβείο Πλοίο της Χρονιάς πήγε στο «Αφρόs», ένα Ultramax μεταφοράς χύδην το οποίο παραδόθηκε φέτος από τα Κινεζικά ναυπηγεία Jiangsu Haitong. Το «Αφρόs», που διαχειρίζεται η Blue Planet Shipping, είναι το πρώτο πλοίο χύδην μεταφοράς φορτίου το οποίο είναι εξοπλισμένο με το σύστημα στροφείο Flettner, με βάση την επίδραση Magnus-αλλιώς γνωστή ως spinning sail technology. Οι στροφείς αξιοποιούν τη δύναμη του ανέμου για να ενισχύσουν την αποδοτικότητα και να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων.

Το Βραβείο Lloyd’s List Intelligence Big Data παραδόθηκε στην Signal Ocean Platform. Ξεκινώντας δημόσια φέτος, η πλατφόρμα της Signal Ocean χρησιμοποιεί εξελιγμένη μηχανική μάθηση και αλγόριθμους σύντηξης για τη συλλογή και την ανάλυση ενός σύνθετου μίγματος δημόσιων και ιδιωτικών δεδομένων και προσφέρει στην αγορά ένα γρήγορο, φιλικό και διαισθητικό εργαλείο που βοηθά να γίνονται στρατηγικά οι επιλογές ναύλωσης σε όλο τον κόσμο. Το βραβείο απονεμήθηκε από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων της Lloyd’s List Intelligence.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ Lloyd’s List 2018

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Εταιρία Ξηρού Φορτίου της Χρονιάς

Contships Management Inc.

Εταιρία Δεξαμενόπλοιων της Χρονιάς

Euronav Ship Management Hellas

Επιβατηγός Εταιρία της Χρονιάς

Seajets

Ναυλομεσιτική της Χρονιάς

Clarksons Platou Hellas

Ναυτιλιακός Χρηματοδότης της Χρονιάς

BNP Paribas

Βραβείο Τεχνολογικού Επιτεύγματος

Farad S.A.

Επίτευγμα στην Ασφάλεια ή την Περιβαλλοντική Προστασία

Δρ. Γεώργιος Α. Γράτσος

Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς

Christopher J. Wiernicki

Βραβείο Πειραιάς Διεθνές Κέντρο

The Propeller Club, Port of Piraeus

Ναυτικός της Χρονιάς

Κάπταιν Ευστράτιος Καβρός

Επίτευγμα στην Εκπαίδευση ή την Κατάρτιση (Επιμόρφωση)

Ενισχυμένης Εκπαίδευσης Ναυτικό Λύκειο Τσάκος

Πλοίο της Χρονιάς

«Αφρός»

Lloyd’s List Intelligence Big Data Award

Signal Ocean Platform

Βραβείο Επόμενης Γενιάς

Πάρης Κασιδόκωστας-Λάτσης

Lloyd’s List/Propeller Club Βραβείο Επιτεύγματος Ζωής

Σίμος Π. Παλιός

Greek Shipping Newsmaker of the Year

Αγγελική Φράγκου

Ελληνική Ναυτιλιακή Προσωπικότητα της Χρονιάς

Γιάννης Πλατσιδάκης

Top