Είστε εδώ:
Αρχική > ΛΙΜΑΝΙΑ > Προβλήματα στο λιμάνι της Νέας Περάμου

Προβλήματα στο λιμάνι της Νέας Περάμου

Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή κλιμάκιο με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστο Λαμπρίδη και τα στελέχη της Διεύθυνσης Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών λιμενολόγους κ.κ. Παπαδόπολη και Πετρίδη επισκέφθηκε το λιμένα της Νέας Περάμου.
Ο κ. Λαμπρίδης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ Α.Ε.) κ. Δρακονταειδή Σταύρο, τον Αντιδήμαρχο και Υπεύθυνο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Νέας Περάμου κ. Φωτίου Σταύρο, στελέχη του Δήμου Νέας Περάμου, τον Διοικητή 1ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος (Αττικής και νήσων) Υποναύαρχο Λ.Σ. Αϊβαλιώτη Χαράλαμπο και τον Υπολιμενάρχη Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Γραμματέα Άγγελο επισκέφθηκαν σήμερα Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 τις λιμενικές εγκαταστάσεις της Νέας Περάμου, προκειμένου να ενημερωθούν για τις ζημιές που έχουν προκληθεί τις δύο τελευταίες ημέρες από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε η ύπαρξη φερτών υλικών σε έκταση του λιμένα, τα οποία έχουν αχρηστέψει εκτεταμένο μέρος του. Επιπρόσθετα, καταστροφές έχουν υποστεί μικρά σκάφη που βρίσκονται στο συγκεκριμένο χώρο. Ωστόσο, δεν έχουν διαπιστωθεί ζημιές στους προβλήτες και τα κρηπιδώματα του λιμένα Νέας Περάμου.
Μετά την επίσκεψη ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο της Νεας Περάμου, όπου έγινε εκτίμηση της κατάστασης και συζητήθηκαν οι ενέργειες που απαιτούνται για την άμεση αντιμετώπιση- επίλυση του θέματος
Τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με σχετικές εντολές που δόθηκαν από τον Πρωθυπουργό, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με όλους τους συναρμόδιους Φορείς, προκειμένου να σχεδιαστούν όλα τα απαραίτητα βήματα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί αλλά και οι επόμενες ενέργειες για να υπάρξει μια μόνιμη λύση ώστε να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.

Top