Είστε εδώ:
Αρχική > ΛΙΜΑΝΙΑ > Πρωτοχρονιά στο Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κ.Λ. Πειραιά και υποδοχή του πλοίου »ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΔΗΛΟΣ»

Πρωτοχρονιά στο Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κ.Λ. Πειραιά και υποδοχή του πλοίου »ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΔΗΛΟΣ»

Στο 1ο Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά υποδέχτηκε το 2018, ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μαζί με τις βουλεύτριες Α΄ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά και Ελένη Σταματάκη. Τον κ. Κουρουμπλή συνόδευαν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ., Σταμάτης Ράπτης, ο Γενικός Επιθεωρητής Λιμενικού Σώματος Υποναύαρχος Λ.Σ. Θανάσης Ντούνης και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Κώστας Λεοντάρας. Ο κ. Κουρουμπλής έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του 1ου Τμήματος και ευχήθηκε υγεία και ευτυχία στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού που έκαναν βάρδια στο Τμήμα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα κατέπλευσε στο Λιμάνι του Πειραιά το πρώτο πλοίο για το 2018. Ο κ. Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τις βουλεύτριες Ελένη Σταματάκη και Γεωργία Γεννιά, καθώς και από τον Αρχηγό του Λιμενικού, Αντιναύαρχο Ράπτη, τον Γ.Ε.Λ.Σ. και τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά, ανέβηκε στο πλοίο “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΔΗΛΟΣ” και αντάλλαξε ευχές με τον Πλοίαρχο, το πλήρωμα, καθώς και τους επιβάτες που μετέφερε.

Στη συνέχεια ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε: «Μέγα το της θαλάσσης κράτος. Η ελληνική ναυτιλία και η ελληνική ναυτοσύνη έπαιξαν καταλυτικό ρόλο σε όλη αυτή την πορεία της Ελλάδας μέσα στους αιώνες. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα μπορούν να αναχαιτιστούν με την ευθύνη και την προσπάθεια όλων μας. Οι ευχές μας σήμερα, με τη βούλησή μας και με τη συμμετοχή μας μπορούν να μετατραπούν σε μια συλλογική προσπάθεια στην οποία πρέπει να καταθέσουμε όλοι τον καλό μας εαυτό. Γιατί είναι βέβαιο ότι όλοι μας πιστεύουμε πως πάνω από τις προσωπικές μας προσπάθειες και επιλογές είναι η πατρίδα και η κοινωνία. Και σε ένα τέτοιο πνεύμα μπορούμε να πορευθούμε, για να αποδείξουμε ότι η παρουσία μας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή είναι χρήσιμη για τον τόπο και το λαό μας».

Ακολούθως ο κ. Κουρουμπλής και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος μετέβησαν στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου, όπου χαιρέτησαν όλο το προσωπικό που είχε βάρδια. Ο κ. Κουρουμπλής συνομίλησε με τους κυβερνήτες του Πλοίου Ανοικτής θαλάσσης 090 (ΠΛΩΤΑΡΧΗ Λ.Σ. ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ ΣΠΥΡΟ), του Ναυαγοσωστικού 511 (ΑΝΘΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟ Λ.Σ. ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟ ΓΑΒΡΙΗΛ) και του Περιπολικού σκάφους 602, το οποίο κυβερνούσε η Επικελευστής Λ.Σ. Μαρία Κόντη, στους οποίους μετέφερε τις ευχές της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας. Τα τρία σκάφη εκτελούσαν περιπολία στην περιοχή του Βορειονατολικού Αιγαίου.

Ο κ. Κουρουμπλής, στη συνέχεια συνομίλησε και με τον πλοίαρχο του δεξαμενόπλοιου «ΡΙΟ 2016», Νηολογίου Πειραιά 12150, που εκείνη την ώρα ήταν στη μέση του Ατλαντικού, με πορεία από την Πορτογαλία προς τη Βραζιλία. Ο Υπουργός Nαυτιλίας ευχήθηκε στον κυβερνήτη του «ΡΙΟ», καπετάν Γιώργο Βήχο “Xρόνια πολλά καλά ταξίδια και ευχές σε όλο το πλήρωμα από καρδιάς. Να έχετε καλή συνέχεια και να σας συνοδεύουν οι ευχές μας και η προστασία του Αγ. Νικολάου. Καλά ταξίδια και καλή χρονιά.»

Ο κ. Κουρουμπλής επικοινώνησε συνολικά με τους κυβερνήτες επτά ελληνικών πλοίων που βρίσκονταν στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, τον Ειρηνικό Ωκεανό, τον Ινδικό Ωκεανό και τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Top