Είστε εδώ:
Αρχική > ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ > Π. Κουρουμπλής: Αδιάβαστος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Π. Κουρουμπλής: Αδιάβαστος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Τελικά είναι φαίνεται επιλογή του κ. Μητσοτάκη να είναι αδιάβαστος. Αλλιώς δεν εξηγείται πώς τόσο συχνά εμφανίζεται να μην έχει διαβάσει ούτε τις επίσημες ανακοινώσεις» τόνισε ο Π. Κουρουμπλής για τον Κ. Μητσοτάκη και συνέχισε:
Αν διάβαζε εφημερίδες τουλάχιστον, δε θα έλεγε ότι το ναυάγιο έγινε στις 9 του μηνός. Γιατί το ναυάγιο έγινε στις 10 του μηνός και μάλιστα νύχτα. Όλοι έγραψαν και διάβασαν ότι έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου, πλην ίσως του αρχηγού της ΝΔ.
Το Συντονιστικό όργανο συστάθηκε αμέσως, την ίδια μέρα και λειτούργησε από την πρώτη στιγμή, όπως προβλέπει το ΠΔ 11/2002. Η πρώτη δουλειά δεν είναι να το ανακοινώσουμε, αλλά να το βάλουμε να λειτουργήσει. Επειδή δεν κοκορευόμαστε για τις αυτονόητες ενέργειές μας, δεν ανακοινώσαμε τη συγκρότησή του. Άλλωστε η ρύπανση ήταν αρχικά περιορισμένη. Η αλλαγή της θερμοκρασίας και του καιρού τη διέσπειρε. Και όσο απλωνόταν η κηλίδα, τόσο διευρυνόταν και η σύνθεση του Συντονιστικού Οργάνου, στο οποίο πλέον, σήμερα, εκπροσωπούνται και οι Δήμοι και η Περιφέρεια.
Όταν η ρύπανση απλώθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών, στο Σαρωνικό επιχειρούσαν πάνω από 20 σκάφη, κυρίως απορρύπανσης. Και όταν ζητήθηκε το σκάφος της EMSA, διαπιστώθηκε ότι ήταν σε άλλη αποστολή. Όταν τελείωσε εκείνη την επιχείρηση, το πλοίο άρχισε αμέσως να επιχειρεί στον Σαρωνικό Κόλπο, «αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε έτερη επιχείρηση στην οποία ήταν δεσμευμένο». Ο κ. Μητσοτάκης δεν διάβασε την σχετική ανακοίνωση.
Οι Δήμαρχοι ειδοποιούνταν αμέσως ,ακόμα και με προσωπικό μου τηλεφώνημα, με βάση την κίνηση της πετρελαιοκηλίδας. Γι αυτό και πολλοί ήταν έτοιμοι να φράξουν τις παραλίες τους. Μάλιστα στις 13 Σεπτεμβρίου εκλήθησαν στο Υπουργείο και για συνολική ενημέρωση και έδωσαν συγχαρητήρια για την κινητοποίηση του Λιμενικού. Ούτε αυτή την ανακοίνωση διάβασε ο κ. Μητσοτάκης.
Για τις αποζημιώσεις των επαγγελματιών που θίγονται ήδη, και για τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης θα αναζητήσει ευρωπαϊκούς πόρους, ήδη το Υπουργείο έχει εξηγήσει αναλυτικά με ποιον τρόπο θα γίνουν οι αποζημιώσεις, στην περίπτωση που δεν αρκεί η κάλυψη από την ασφαλιστική εταιρία. Υπάρχει το IOPC Fund που έχει ακριβώς αυτή την αποστολή και για το οποίο ενημερώθηκαν και οι Δήμαρχοι και το κοινό. Ούτε αυτή την ανακοίνωση διάβασε ο κ. Μητσοτάκης.
Θα μπορούσε πάντως ο κ. Μητσοτάκης να ενημερωθεί από τους βουλευτές του. Όμως κανένας βουλευτής της ΝΔ δεν ήρθε στις ειδικές ενημερώσεις που έκανε για τους βουλευτές το Υπουργείο, σεβόμενο κάθε δημοκρατική αξία. Και κανένας βουλευτής, του κόμματος ούτε ο αρμόδιος τομεάρχης ούτε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δεν ήρθε σε επαφή με το Υπουργείο, όπως έκαναν άλλοι αρχηγοί, άλλων κομμάτων. Σύσσωμη η ΝΔ οχυρώθηκε στη λογική της μαύρης προπαγάνδας, αγνοώντας την ποιοτική δουλειά που κάνουμε, στην προσπάθεια να περιορίσουμε τις επιπτώσεις αυτού του ατυχήματος.
Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε σήμερα «σε όλη της την έκταση περιβαλλοντική απλοποίηση». Θα έριχνε χημικά δηλαδή στο Σαρωνικό, όταν εμείς παίρνουμε το πολιτικό κόστος της καθυστέρησης, επειδή χρησιμοποιούμε μηχανικά μέσα, για να προστατεύσουμε το περιβάλλον; Ο κ. Μητσοτάκης ξιφουλκεί για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, όταν σήμερα στη ΔΕΘ, δήλωσε ότι «καμία σοβαρή χώρα δεν πρόκειται να άφηνε ανεκμετάλλευτο τον ορυκτό της πλούτο, στο όνομα μιας δήθεν θεωρητικής προστασίας τους περιβάλλοντος». Ε, λοιπόν εμείς στο ΥΝΑΝΠ, προστατεύουμε στην πράξη το περιβάλλον, αδιαφορώντας και για το πολιτικό κόστος, αλλά και για τις απόψεις του κ. Μητσοτάκη, τουλάχιστον έως ότου αρχίσει να ενημερώνεται .

Top