Είστε εδώ:
Αρχική > ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ > Π. Κουρουμπλής: «Η οικονομία ανακάμπτει, οι μεταρρυθμίσεις και οι προσπάθειες μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων συνεχίζονται»

Π. Κουρουμπλής: «Η οικονομία ανακάμπτει, οι μεταρρυθμίσεις και οι προσπάθειες μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων συνεχίζονται»

Τα σταθερά βήματα με τα οποία ανακάμπτει η οικονομία της Ελλάδας και τα οποία θα συνεχιστούν, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο δεύτερο Ελληνο-Κορεατικό Συνέδριο, στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων 2018.
Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι ακόμα μία απόδειξη της φάσης ανάκαμψης στην οποία μπαίνει η ελληνική οικονομία είναι η πολύ μεγάλη συμμετοχή εκθετών και επισκεπτών που σημειώνεται φέτος στα Ποσειδώνια. «Τα τελευταία τρία χρόνια εξασφαλίστηκε πολιτική σταθερότητα που οδήγησε σε οικονομική σταθερότητα και έτσι φαίνεται ότι η αβεβαιότητα και η αστάθεια βρίσκονται πλέον πίσω μας. Εμπεδώνεται αίσθημα εμπιστοσύνης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και αυτοπεποίθησης των ανθρώπων για μια νέα προσπάθεια», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής και συνέχισε: «Όλοι οι δείκτες δείχνουν ότι η προσπάθεια είναι στη σωστή κατεύθυνση και αυτός ο δρόμος θα συνεχιστεί αποφασιστικά και ως προς τις μεταρρυθμίσεις και ως προς την ανάγκη να χτίζονται μηχανισμοί που θα περιορίζουν τις κοινωνικές ανισότητες», σημείωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας.
Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι η Ελλάδα και η θάλασσα είναι άρρηκτα δεμένες. Το ίδιο ισχυροί και ιστορικοί είναι οι δεσμοί Ελλάδας και Κορέας από την εποχή του πολέμου και μετά, είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι σήμερα είναι μεγάλος ο αριθμός των πλοίων που «χτίζουν» Έλληνες εφοπλιστές στα υψηλής τεχνογνωσίας ναυπηγεία της Κορέας. «Η Ελλάδα σήμερα στηρίζει τη ναυτική εκπαίδευση ώστε να μπορούν οι Έλληνες ναυτικοί να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των σύγχρονων αυτών πλοίων, ενώ με συντονισμένες προσπάθειες επιχειρεί να αφυπνίσει τον άλλοτε κραταιό ναυπηγικό της τομέα. Σε πρώτη φάση η Ελλάδα θα κατορθώσει να γίνει μια μεγάλη επισκευαστική χώρα», είπε ο κ. Κουρουμπλής.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Ναυτιλίας θύμισε το σταθερό αίτημα της Ελλάδας προς τη Νότια Κορέα να περιληφθούν ελληνικές εταιρίες συναρμολόγησης και κατασκευής ανταλλακτικών και εξαρτημάτων στους προμηθευτές των κορεατικών ναυπηγείων. Σημείωσε επίσης τη δυνατότητα συμπαραγωγής εξαρτημάτων και ανταλλακτικών από ελληνικές εταιρίες στο βιομηχανικό – βιομηχανικό πάρκο Σχιστού και από κορεατικές εταιρίες. Ο Υπουργός Ναυτιλίας κατέληξε θυμίζοντας την πολύ καλή συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο του ΙΜΟ και συνεχάρη τον πρέσβη της Κορέας και τον πρόεδρο του ΙΟΒΕ για την επιτυχή διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Top