Είστε εδώ:
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Ρ. Δούρου: Επιχειρούμε για την καθιέρωση της Αττικής ως θαλάσσιου τουριστικού προορισμού διεθνούς εμβέλειας και απήχησης

Ρ. Δούρου: Επιχειρούμε για την καθιέρωση της Αττικής ως θαλάσσιου τουριστικού προορισμού διεθνούς εμβέλειας και απήχησης

Στην Περιφέρεια Αττικής έχουμε κάνει τη συγκεκριμένη επιλογή της στρατηγικής μεθόδου των συνεργειών με όλους τους φορείς που μπορούν να συμβάλουν στην προώθηση του κοινού στόχου: τη στήριξη της γαλάζιας οικονομίας, της Αττικής, των νησιών του Αργοσαρωνικού, μέσα από την αξιοποίηση του μοναδικού κεφαλαίου της: της πολιτιστικής και ναυτικής της παράδοσης, δύο δυνατά συγκριτικά πλεονεκτήματα, δύο πολύτιμοι σύμμαχοι στην κοινή μας προσπάθεια, Περιφέρειας και Δήμων, μαζί με τους αρμόδιους, ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, να κερδίσουμε το στοίχημα του θαλάσσιου τουρισμού». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κηρύσσοντας την έναρξη του 17ου East Med Yacht Show που θα διαρκέσει έως τις 6 Μαΐου και πραγματοποιείται στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά.

Και φέτος η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει και συμμετέχει στην κορυφαία αυτή έκθεση που διοργανώνεται από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και τον Δήμο Πειραιά, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) και τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ).

Ακολουθούν σημεία από τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχη:

Για άλλη μία χρονιά η Περιφέρεια Αττικής θέτει υπό την αιγίδα της το Ναυτικό Σαλόνι Πειραιά East Med Yacht Show. Η έμπρακτη αυτή στήριξη δεν είναι μια συγκυριακή αλλά μια στρατηγική επιλογή. Μια επιλογή δηλαδή που αφορά συγκεκριμένα την καθιέρωση της Αττικής ως θαλάσσιου τουριστικού προορισμού διεθνούς εμβέλειας και απήχησης.

Ο θαλάσσιος τουρισμός είναι η μεγάλη πρόκληση για την Αττική καθώς η Αττική διαθέτει εκείνες τις κρίσιμες προϋποθέσεις, όπως είναι, για παράδειγμα, η εξαιρετική ακτογραμμή της και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, που μπορούν να την καταστήσουν αναντικατάστατο προορισμό.

Στο πλαίσιο αυτό ο κλάδος του γιώτινγκ μπορεί να αποτελέσει ισχυρό χαρτί. Έστω κι αν τα περασμένα χρόνια χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες σε σχέση με τις ανταγωνιστικές γειτονικές χώρες. Σήμερα κάνουμε αγώνα δρόμου για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Και το επιχειρούμε αυτό με την προσπάθεια αναβάθμισης των υποδομών, των μαρινών και των καταφυγίων για την ασφαλή πρόσδεση, τον ελλιμενισμό και εφοδιασμό των σκαφών όλων των τύπων και με στόχο την τόνωση του συγκριτικού πλεονεκτήματος της Αττικής. Δηλαδή τον συνδυασμό του γιώτινγκ και του θαλάσσιου τουρισμού με τον πολιτιστικό τουρισμό, τις επισκέψεις στους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, σε μουσεία και μνημεία, σε όλη την Αττική αλλά και στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Χώρους που βρίσκονται πολύ κοντά στα σημεία ελλιμενισμού των σκαφών.

Επιχειρούμε προς την κατεύθυνση αυτή, συστηματικά, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της διοίκησης της Περιφέρειας, στη βάση του δίπτυχου: ενημέρωση και προβολή, τόσο των πολιτών όσο και των εξειδικευμένων παραγόντων του κλάδου, με στόχο την ανάπτυξη κοινών δράσεων και συνεργειών.

Top