Είστε εδώ:
Αρχική > ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ > Συνάντηση Κουρουμπλή – Nadeau στα Ποσειδώνια

Συνάντηση Κουρουμπλή – Nadeau στα Ποσειδώνια

Οι ελληνοαμερικανικές ναυτιλιακές σχέσεις ήταν το επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που είχαν, στο χώρο διοργάνωσης της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2018», ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Υποναύαρχος της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ και Βοηθός Αρχηγού επί Πολιτικών Πρόληψης John Nadeau, στο πλαίσιο επίσκεψης και συμμετοχής του δεύτερου στην Έκθεση.

Κατά τη συνάντηση οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις επί επίκαιρων ναυτιλιακών θεμάτων υψηλής προτεραιότητας και αμοιβαίου ενδιαφέροντος τόσο σε διμερές επίπεδο, όπου προωθείται η θεσμοθέτηση της διμερούς συνεργασίας σε επίπεδο ακτοφυλακών και στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης, όσο και σε επίπεδο επίκαιρων ναυτιλιακών θεμάτων στους διεθνείς οργανισμούς.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Υποναύαρχος (USCG) Nadeau εξήρε τη συμβολή του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη διάσωση χιλιάδων ανθρώπων στη θάλασσα καθώς και για τις εν γένει προσπάθεια του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν στη συνέχιση του διμερούς διαλόγου και της συνεργασίας τους επί θεμάτων αμοιβαίου ναυτιλιακού ενδιαφέροντος.

Top