Είστε εδώ:
Αρχική > ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ > Συνάντηση του Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Γ.Γ. του IMO KiTack Lim

Συνάντηση του Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Γ.Γ. του IMO KiTack Lim

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λονδίνο, στο περιθώριο της 30ης συνόδου της Συνέλευσης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), διμερής συνάντηση εργασίας του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, με τον Γ.Γ. του Οργανισμού KiTack Lim.
Οι δύο πλευρές τόνισαν την ιδιαίτερη σημασία του θεσμικού ρόλου του ΙΜΟ για τη ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν στη διεθνή ναυτιλία και ο κ. Κουρουμπλής επιβεβαίωσε την αμέριστη υποστήριξη και προσήλωση της χώρας μας στους στόχους και το έργο του ΙΜΟ, προκειμένου διασφαλισθούν δίκαιοι όροι λειτουργίας της διεθνούς ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε ακόμα την υποστήριξη της χώρας μας στην υιοθέτηση του νέου Στρατηγικού Σχεδίου του Οργανισμού, για τη περίοδο 2018-2023, καθώς και επί του προτεινόμενου προϋπολογισμού του Οργανισμού για τη προσεχή διετία, ενώ κατέγραψε την βούληση της Ελληνικής πλευράς για συνεργασία με το Διεθνές Ναυτιλιακό Πανεπιστήμιο του ΙΜΟ, στον τομέα των ναυτιλιακών σπουδών, με στόχο την περαιτέρω αναβάθμισή τους στην Ελλάδα, καθώς και την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα.
Ιδιαίτερη έμφαση αποδόθηκε στην υιοθέτηση της Στρατηγικής του ΙΜΟ για την μείωση των Αερίων Εκπομπών. Τέλος ο Γ.Γ. του Οργανισμού ζήτησε την εμπλοκή και υποστήριξη της Ελλάδος στη θεματική ενότητα των «αυτονόμων πλοίων» και ειδικότερα στις νομικές και τεχνικές πηγές του θέματος.

Top