Είστε εδώ:
Αρχική > ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ > «Τα υδατοδρόμια στα νησιά, ένα βήμα πιο κοντά στη λειτουργία τους»

«Τα υδατοδρόμια στα νησιά, ένα βήμα πιο κοντά στη λειτουργία τους»

Άλλο ένα καθοριστικό βήμα έλαβε χώρα προς την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των υδατοδρομίων για τα νησιά των Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, έδωσε, με έγγραφό του, το πράσινο φως για την αδειοδότηση υδατοδρομίων σε Αστυπάλαια, Μύκονο, Λέρο, Λειψούς, Ρόδο, Κω, Τήλο, Χάλκη, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Νίσυρο, Κάλυμνο, Σύμη, Σύρο, Μήλο, Θήρα, Πάρο, Νάξο, Κύθνο, Κέα, Αμοργό, Άνδρο, Σίκινο, Αγαθονήσι.
Η έναρξη και η λειτουργία της σύνδεσης των νησιών του Αιγαίου, μέσω υδατοδρομίων, που αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των τοπικών φορέων και των ίδιων των νησιωτών, πρόκειται να φέρει ριζικές αλλαγές στον τρόπο μετακίνησης και επικοινωνίας των νησιών μεταξύ τους.
Το ΥΝΑΝΠ, δια μέσου του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρακολουθεί στενά, από την πρώτη στιγμή, την πορεία προς την ολοκλήρωση του πλαισίου λειτουργίας των υδατοδρομίων, συμμετέχοντας σε κοινές ομάδες εργασίας με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ενημερώνοντας, παράλληλα, τους τοπικούς φορείς για κάθε εξέλιξη, καθώς θεωρεί ότι είναι κομβικής σημασίας η αρχή λειτουργίας αυτού του εναλλακτικού τρόπου μετακίνησης για τους νησιώτες.
Τέλος, παρόλο που η διαδικασία και οι χρόνοι ολοκλήρωσης, είχαν αμφισβητηθεί από μέρος των νησιωτικών κοινωνιών, εντούτοις, η Κυβέρνηση, αποδεικνύει την πρόθεσή της για στήριξη της νησιωτικότητας επισπεύδοντας την διαδικασία αδειοδότησης των υδατοδρομίων τόσο με την εν λόγω ενέργεια, όσο και με την κατάθεση, σε σύντομο χρονικό διάστημα, του νομοθετικού πλαισίου για την λειτουργία τους.

Top