Είστε εδώ:
Αρχική > ΓΙΩΤΙΝΓΚ > Χριστούγεννα… «αλά Ελληνικά» στη Μαρίνα Φλοίσβου

Χριστούγεννα… «αλά Ελληνικά» στη Μαρίνα Φλοίσβου

Μια φαντασμαγορική γιορτή που ξεκινά την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου και θα προσφέρει πληθώρα δραστηριοτήτων μέχρι και τα Θεοφάνεια. Άρωμα Ελλάδας θα αποπνέουν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Μαρίνας Φλοίσβου, στο Παλαιό Φάληρο, τα φετινά Χριστούγεννα. Για πρώτη φορά, περισσότερες από 30 διαφορετικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους σε 12 διαφορετικές ημέρες, θα βάλουν τους επισκέπτες της Μαρίνας σε γιορτινό κλίμα και θα τους ξεναγήσουν στα Χριστουγεννιάτικα έθιμα και τις παραδόσεις διαφόρων περιοχών από όλη την Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με μια μεγάλη γιορτή την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου και θα κρατήσουν έως και τα Θεοφάνεια. Την παράσταση αναμένεται φυσικά να κλέψει και το τεράστιο παγοδρόμιο 450 τετραγωνικών μέτρων που θα παραμείνει στην προβλήτα Β’ της μαρίνας καθ’όλη τη διάρκεια των γιορτών.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Μαρίνας Φλοίσβου θα ανοίξει για πρώτη φορά τις πύλες του στις 15:00, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου. Με ανιματέρ, face painting, ξυλοπόδαρους και ξωτικά μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα απασχοληθούν και θα διασκεδάσουν, ενώ στις 17:00 ο Δημήτρης Ουγγαρέζος θα καλωσορίσει τους επισκέπτες στην εορταστική εκδήλωση, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του παρουσιαστή. Αυτή τη βραδιά θα μάθουν όλοι πως ο μικρός Φλοίσβος έπεισε τον Άγιο Βασίλη να ξεκινήσει το ταξίδι του από την ομορφότερη μαρίνα του κόσμου, ο οποίος κάνει μία φαντασμαγορική είσοδο-έκπληξη. Μαζί θα φωταγωγήσουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ εντυπωσιακά βεγγαλικά θα λάμψουν στον ουρανό της Μαρίνας! Η Χορωδία Παλαιού Φαλήρου θα ταξιδέψει τους επισκέπτες με παραδοσιακά μουσικά ακούσματα από όλη την Ελλάδα, οι Art Of Soul θα δώσουν ένα χορευτικό ρεσιτάλ σκορπίζοντας κέφι σε όλους, ενώ ο Ηλίας Βρεττός θα απογειώσει τη διασκέδαση κλείνοντας την έναρξη των εκδηλώσεων με ένα πλούσιο μουσικό show.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ημέρα έναρξης των εκδηλώσεων οι επισκέπτες της Μαρίνας θα μπορούν να βρουν από τις 10:00 έως τις 21:00, το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του τοπικού Συλλόγου ΑΛΜΑ, από το οποίο θα μπορούν να αγοράσουν τα δώρα και γούρια τους για τις γιορτές. Το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Δεκεμβρίου, τη θέση του θα πάρει το Χριστουγεννιάτικο Bazaar από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Κάθε μία από τις 12 ημέρες εκδηλώσεων θα είναι και αφιερωμένη και σε ένα διαφορετικό γεωγραφικό διαμέρισμα με τοπικά έθιμα, παραδόσεις και δραστηριότητες. Στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων μικροί και μεγάλοι φίλοι θα μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακά παιχνίδια, εργαστήρια ξωτικών, Xmas Face Art, κυνήγι θησαυρού, παραμύθια από όλη την Ελλάδα, θέατρο σκιών και Καραγκιόζη, μαθήματα ταχυδακτυλουργικών, Bubble show, μπαλονοκατασκευές και πολλές πολλές ακόμη δραστηριότητες που θα καλύψουν τα διαφορετικά γούστα όλων των επισκεπτών.

Οι Ημέρες Εκδηλώσεων αναλυτικά:

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018: Η μεγάλη Έναρξη!
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018: Χριστούγεννα στη Θράκη
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018: Χριστούγεννα στην Πελοπόννησο
Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018: Χριστούγεννα στην Ήπειρο
Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018: Χριστούγεννα στη Θεσσαλία
Παραμονή Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου 2018: Χριστούγεννα και κάλαντα!
Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου 2018: Χριστούγεννα στην Ελλάδα!
Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018: Χριστούγεννα στη Στερεά Ελλάδα
Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018: Χριστούγεννα στη Μακεδονία
Παραμονή Πρωτοχρονιάς 31 Δεκεμβρίου 2018: Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα!
Πρωτοχρονιά 1 Ιανουαρίου 2019: Πρωτοχρονιά στην Ελλάδα!
Θεοφάνεια 6 Ιανουαρίου 2019: Θεοφάνεια στη νησιωτική Ελλάδα
Υποστηρικτές των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων της Μαρίνας Φλοίσβου είναι η Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία Ε.Ν.ΑΚ. και ο Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου.
Αυτά τα Χριστούγεννα θα ζήσουμε τη μαγεία μαζί!

Top