Είστε εδώ:
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > 35η Γενική Συνέλευση των Μελών της HELMEPA

35η Γενική Συνέλευση των Μελών της HELMEPA

Ιστορικό χαρακτήρα είχε την Τρίτη 16 Μαΐου 2017, η 35η Τακτική Γενική Συνέλευση της HELMEPA, καθώς φιλοξενήθηκε από την Εταιρεία-Μέλος CERES, στον ίδιο χώρο που έγινε η πρώτη Γενική Συνέλευση πριν από 35 χρόνια.

Πρόεδρος της Συνέλευσης ήταν ο Δρ Γ. Γράτσος, Πρόεδρος της HELMEPA, με Γραμματείς την κα Θ. Παπαεμμανουήλ της ANANGEL MARITIME SERVICES Inc. και τον κ. Η. Στεργιόπουλο της GASLOG LNG SERVICES Ltd.

Ο Δρ Γράτσος, στo σύντομo χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στις δράσεις της ένωσης τονίζοντας την επιμόρφωση των αξιωματικών στον προσομοιωτή γέφυρας, που η HELMEPA απέκτησε χάρις στις προσπάθειες του προκατόχου του Δρα Ι. Κούστα και την ευγενική χορηγία του Εταιρικού Μέλους DNV GL. Αναφερόμενος στα επιμορφωτικά σεμινάρια που προσφέρει η HELMEPA, που τα παρακολουθούν περίπου 350 αξιωματικοί και στελέχη Εταιρειών Μελών κάθε χρόνο, ο Πρόεδρος τόνισε πως είναι πιθανώς τα μοναδικά παγκοσμίως γιατί δεν εστιάζουν μόνο στους ναυτιλιακούς κανονισμούς αλλά και στην πρακτική εφαρμογή και τη λειτουργική εμπειρία των Γραφείων. Η επιλογή των θεμάτων γίνεται από Επιτροπή 12 έμπειρων στελεχών ναυτιλιακών εταιρειών που διαχειρίζονται περίπου 350 πλοία – δεξαμενόπλοια, bulk carriers, πλοία εμπορευματοκιβωτίων, Product Carriers, Chemical Carriers και LNG – Νηογνωμόνων και προσωπικού της Γραμματείας του Ναυτιλιακού Κέντρου της HELMEPA. Ως εκ τούτου, τα σεμινάρια αυτά προσφέρουν την πείρα εταιριών, και ναυτικών των πλοίων που επισκέπτονται το χρόνο περίπου 3.000 λιμάνια στα οποία αντιμετωπίζουν συνεχώς ελέγχους από αρχές.

Ο Δρ. Γράτσος σημείωσε επίσης πως το έργο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης απλώνεται σε όλη την Ελλάδα και με την 3ετή «Εκστρατεία» την οποία χρηματοδοτεί το Lloyd’s Register Foundation ενώ συνεχίζεται και η διεθνής συνεργασία με το δίκτυο των MEPAs. Κλείνοντας, ο Πρόεδρος είπε πως «όλοι οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί, έλεγχοι, ποινές και πρόστιμα έχουν δημιουργηθεί από τη διεθνή κοινότητα γιατί συνεχίζουν να υπάρχουν μεταξύ μας άτομα που δεν έχουν συνειδητοποιήσει το σημαντικό όφελος της προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτούς θέλουμε να πλησιάσουμε, να τους ευαισθητοποιήσουμε να γίνουν καλύτεροι, για το συμφέρον τους και του περιβάλλοντος» .

Ο Γενικός Διευθυντής, κ. Δ. Κ. Μητσάτσος παρουσίασε τα πεπραγμένα του 2016, τα οποία η Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα. Ο Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ν. Μπαφαλούκος περιέγραψε την οικονομική εικόνα κατά το 2016. Οι Ελεγκτές, Moore Stephens, παρουσίασαν την οικονομική κατάσταση που ομόφωνα ενέκρινε η Συνέλευση απαλλάσσοντας τα Μέλη του Συμβουλίου και τους Ελεγκτές από κάθε διαχειριστική ευθύνη για το 2016 και εκλέγοντας τους για το 2017.

Ο κ. Bill Box, Senior Manager and Commercial Area Manager for Greece/Cyprus του Εταιρικού Μέλους INTERTANKO, μετέφερε στη Συνέλευση το θαυμασμό όλων των Μελών αυτής της διεθνούς ένωσης για το έργο της HELMEPA, ιδιαίτερα στην εκπαίδευση προσομοιωτή γέφυρας, στις δράσεις της Παιδικής HELMEPA και στους εθελοντικούς καθαρισμούς ακτών. Κλείνοντας είπε πως «ο εμπνευστής της ένωσης, ο αείμνηστος Γ. Λιβανός, θα ήταν ενθουσιασμένος βλέποντας, 35 χρόνια μετά, το έργο της HELMEPA αλλά και των ομοειδών Ενώσεων-MEPAs παγκόσμια» .

Τη Συνέλευση τίμησαν ο Πρόεδρος της CYMEPA κ. Γ. Τσαβλίρης, τα Ιδρυτικά Μέλη της HELMEPA Δρ Μ. Λως και κ. Ν. Σούτος και τα Επίτιμα Μέλη κ.κ. Π. Ιωαννίδης, Ι. Πολυχρονόπουλος και Ν. Τσαβλίρης.

Ακολούθησε ελαφρύ μπουφέ που ευγενικά προσέφερε η εταιρεία CERES.

Top