Είστε εδώ:
Αρχική > ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ > Άνοιγμα κινέζικης αγοράς στην ελληνική κρουαζιέρα

Άνοιγμα κινέζικης αγοράς στην ελληνική κρουαζιέρα

Σε θερμό κλίμα και παρουσία πολλών επίσημων, πραγματοποιήθηκε σήμερα ειδική εκδήλωση υποδοχής της πρώτης ομάδας από 250 Κινέζους τουρίστες που θα πραγματοποιήσουν κρουαζιέρα σε ελληνικά νησιά. Το πρώτο οργανωμένο γκρουπ επιβατών από την Κίνα, σηματοδοτεί το άνοιγμα της ελληνικής κρουαζιέρας για τους για Κινέζους στο Αιγαίο με πρωτοβουλία της Celestyal Cruises και θα πραγματοποιηθεί με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia. Οι Κινέζοι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία τριήμερη κρουαζιέρα με την ονομασία «Εικονικό Αιγαίο» όπου περιλαμβάνει επισκέψεις σε όλους τους γνωστούς και δημοφιλείς προορισμούς, όπως Μύκονο, Σάμο, Κουσάντασι, Ηράκλειο και Σαντορίνη.

Με αφορμή την εκδήλωση υποδοχής, η Διοίκηση του ΟΛΠ και ο Διευθύνων Σύμβουλος Capt. Fu Chengqiu απένειμε τιμητική πλακέτα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Celestyal Cruises, κο Κυριάκο Αναστασιάδη για να επιβραβεύσει τις πρωτοβουλίες, αλλά και τη συνολική πολύχρονη συνεισφορά της εταιρείας που κατέχει το 70% του homeporting της κρουαζιέρας, ενώ αποτελεί ετήσιο και σταθερό χρήστη του λιμανιού του Πειραιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Διονύσιος Καλαματιανός, εκ μέρους του Δήμου Πειραιά, ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου, κ. Ιωάννης Μελλάς, η Διευθύντρια Γραφείου Υπουργού και Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ, κα Αγγελική Χονδροματίδου, εκ μέρους της Διοίκησης του ΟΛΠ, ο κ. Αθανάσιος Λιάγκος.

Ο κος Κυριάκος Αναστασιάδης, καλωσορίζοντας τους επιβάτες από την Κίνα, ανέφερε ότι «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχόμαστε το πρώτο οργανωμένο γκρουπ από την Κίνα, ύστερα από συστηματική προσπάθεια να προωθήσουμε σε αυτή την αγορά τις ομορφιές της χώρας μας μέσω της ελληνικής κρουαζιέρας. Ελπίζουμε οι φιλοξενούμενοί μας να απολαύσουν την αυθεντική ελληνική φιλοξενία, τη ζεστή και προσωπική εξυπηρέτηση ώστε να αισθανθούν πραγματικά σαν το «σπίτι τους», αφού έχουμε φροντίσει να έχουμε κινέζους ξεναγούς και συνοδούς στο πλήρωμα καθώς και ασιατική κουζίνα. Πιστοί στη στρατηγική μας για άνοιγμα προορισμών και αγορών, είμαστε βέβαιοι ότι η Κίνα θα αποτελέσει μία από τις πιο σημαντικές αγορές επιβατών μας.» Ο κος Αναστασιάδης επίσης τόνισε ότι «Το σχέδιό μας είναι να χτίσουμε συστηματικά τη ζήτηση για κρουαζιέρες μας και να επιτύχουμε 50.000 άτομα ετησίως μέχρι το 2021. Για το 2017, που είναι η πρώτη μας χρονιά αναμένουμε να φτάσει τους 2.000 Κινέζους επιβάτες για όλη τη την τουριστική περίοδο.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Capt. Fu Chengqiu, κατά την παράδοση της πλακέτας ως είθισται στον Πλοίαρχο του Celestyal Olympia καπ. Στάθη Ρωμαίο και στον Δ/νοντα Σύμβουλο της Celestyal Cruises, δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε θερμά τη Celestyal Cruises για την παραγωγική συνεργασία και την εμπιστοσύνη στο λιμάνι του Πειραιά. Η ανάπτυξη του Πειραιά ως λιμάνι αφετηρίας κρουαζιέρας είναι πολύ σημαντική τόσο για τη τοπική, όσο και για την εθνική οικονομία. Για το λόγο αυτό σχεδιάζουμε την αναβάθμιση των υποδομών και υπηρεσιών κρουαζιέρας, ώστε να αναδείξουμε τις μεγάλες δυνατότητες του ΟΛΠ».

Ο κος Kυριάκος Αναστασιάδης ευχαρίστησε εκ μέρους της Celestyal Cruises τον Capt. Fu Chengqiu για την τιμητική βράβευση και ανεφέρθη στην εξαιρετική συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΛΠ, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει κοινή στόχευση για την ανάπτυξη της ελληνικής κρουαζιέρας αλλά και κοινό έδαφος για συνέργιες και πρωτοβουλίες για την αύξηση της ζήτησης και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Top