Είστε εδώ:
Αρχική > ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ > Βλάβες σε τρία επιβατηγά πλοία

Βλάβες σε τρία επιβατηγά πλοία

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΚΟΥΑ ΤΖΟΥΕΛ” Ν.Π. 11045, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών μεθόρμισης, προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου, διαπιστώθηκε αδυναμία άπαρσης της αριστερής άγκυρας, λόγω εμπλοκής αυτής με άγνωστο αντικείμενο.
Το πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σύρο για Πάρο-Νάξο- Φολέγανδρο-Σίκινο-Ίο- Θηρασιά- Θήρα-Ανάφη. 
Με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη, εκτελέστηκαν εργασίες απεμπλοκής της άγκυρας και με τη χρήση μηχανικών μέσων του πλοίου, κατέστη εφικτή η άπαρση της. Στη συνέχεια κατόπιν ελέγχου από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, επετράπη ο απόπλους του “ΑΚΟΥΑ ΤΖΟΥΕΛ” για εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου, με τριάντα έξι (36) επιβάτες, δύο (02) ΙΧ.Ε. και δύο (02) δίκυκλα.
Επίσης ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ότι κατά τη διάρκεια προετοιμασίας εκκίνησης των κύριων μηχανών του Ε/Γ-Ο/Γ “EUROFERRY OLYMPIA” σημαίας Ιταλίας, προκειμένου να εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιο του για Ανκόνα Ιταλίας, παρουσίασε βλάβη στον προθερμαντήρα/λέβητα, με αποτέλεσμα την άμεση διακοπή λειτουργίας των κύριων μηχανών.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “EUROFERRY OLYMPIA” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι 111 επιβάτες που επρόκειτο να επιβιβαστούν στο πλοίο, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρίας.
Εξάλλου χθες κατά τις πρωινές ώρες, η Λιμενική Αρχή Μύρινας, ειδοποιήθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ” Ν.Π. 10883, ότι κατά τον απόπλου του πλοίου από τον οικείο λιμένα για λιμένα Καβάλας, διαπιστώθηκε δυσλειτουργία ανύψωσης του καταπέλτη, λόγω θραύσης του σωλήνα υψηλής πίεσης ελαίου.
Από τη Λιμενική Αρχή Μύρινας, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και επιθεώρησής του από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, του επετράπη η συνέχιση του δρομολογίου, με εξήντα έξι (66) επιβάτες, δεκατρία (13) επιβατικά οχήματα και τρία (03) φορτηγά.

Top