Είστε εδώ:
Αρχική > ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ > Γαστρονομικές εκπλήξεις στη Celestyal με ρίγανη και ντομάτες…

Γαστρονομικές εκπλήξεις στη Celestyal με ρίγανη και ντομάτες…

ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ Ν. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Η πρόσκληση που έλαβα με καλούσε, για την προηγούμενη Δευτέρα. σε γεύμα εργασίας πάνω στο πλοίο Celestyal Crystal το οποίο είναι ένα από τα ωραιότερα κρουαζιερόπλοια που υπάρχουν στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Η ενασχόληση μου με τη ναυτιλία μου έδωσε πολλές ευκαιρίες να ταξιδέψω με κρουαζιερόπλοια και να γυρίσω αρκετά νησιά, πόλεις του εξωτερικού και κυρίως να απολαύσω τις γαστρονομικές επιλογές των σεφ των εταιριών. Πρώτες κρουαζιέρες ήταν με την θρυλική «Ηπειρωτική» ακολούθησαν με άλλες εταιρίες. Η κρουαζιέρα ήταν και παραμένει να είναι ένα όνειρο ζωής για πολλούς απλούς θνητούς. Με τα πρώτα πιάτα που μας έφεραν οι πρόθυμοι θαλαμηπόλοι διαπίστωσα ότι και αισθητικά, αλλά κυρίως και γευστικά η ποιότητα του φαγητού ήταν σημαντικά αναβαθμισμένη. Δίπλα μου καθόταν ο αρχιπλοίαρχος και διευθυντικός στέλεχος της εταιρίας καπετάν Γιώργης Κουμπενάς. Τον ερώτησα ευθέως: «αλλάξατε μενού ή σεφ». Η απάντηση ήταν άμεση: «αλλάξαμε και τα δύο». Ήρθε και το κυρίως μενού: Αστακός. Βέβαια, στον κατάλογο που μου έδωσαν έλεγε: «συνδυασμός βοδινού και αστακού». Ζήτησα να μου φέρουν μόνο αστακό. Η έκπληξη μου ήταν ότι στον αστακό είχε ένα κομμάτι φρέσκια ρίγανη. Αλλά ρίγανη, είχε ακόμα και στην φρουτοσαλάτα. Η σχέση μου την ρίγανη, λόγω ότι κατοικώ τα τελευταία χρόνια στα Μέθανα, είναι γνωστή και για τις προσπάθειες μου να ονομασθεί Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης. Ζήτησα να γνωρίσω τον σεφ και να τον ρωτήσω για τις εξαιρετικές του επιλογές που είχαν αποτέλεσμα ένα θαυμάσιο γαστρονομικό αποτέλεσμα. Ο σεφ, ήρθε και τον γνώρισα. Ονομάζεται Υβ Σου και είναι Γαλλοκαμποτζιανής καταγωγής. Ανέλαβε υπεύθυνος κουζίνας στην εταιρία και απογείωσε τα φαγητά. Από το πρωινό μέχρι και τα μενού της πισίνας. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη που έσπευσα να γνωστοποιήσω στα στελέχη της εταιρίας, ότι ως γνωστός καλοφαγάς, εντυπωσιάστηκα.
Αλλά η έκπληξη συνεχίσθηκε. Είδα να τοποθετούν σταντ και διαφημιστικά με ντομάτες. Αναρωτήθηκα τι συμβαίνει. Μου εξήγησαν ότι στις 8 το απόγευμα το κρουαζιερόπλοιο θα αναχωρήσει για την κρουαζιέρα φιλοξενώντας 400 ιδιοκτήτες και εκπροσώπους συσκευασίας και επεξεργασίας ντομάτας με πρωτοβουλία της οικογένειας Νομικού που ίδρυσε στην Σαντορίνη την πρώτη βιομηχανία επεξεργασίας και συσκευασίας ντομάτας. Ένιωσα υπερήφανος ότι σε ένα κρουαζιερόπλοιο που η πλοιοκτήτρια εταιρία έχει την έδρα της στον Πειραιά αναβαθμίζει με ελληνικά προϊόντα όλα τα γεύματα της και ότι πάνω στο πλοίο θα γίνει ένα παγκόσμια συνέδριο για την ντομάτα με πρωτοβουλία Ελλήνων. Σίγουρα έχουμε μέλλον…

Top