Είστε εδώ:
Αρχική > ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ > Ελαφρά πρόσκρουση Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου σε Δ/Ξ και Ε/Γ-Ο/Γ στην Πάτρα

Ελαφρά πρόσκρουση Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου σε Δ/Ξ και Ε/Γ-Ο/Γ στην Πάτρα

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πατρών από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ-Ο/Γ »EUROCARGO TRIESTE» σημαίας Μάλτας ότι κατά τον απόπλου του από το Νέο Λιμένα Πάτρας προσέκρουσε ελαφρά στο Δ/Ξ »AEGEAN III» N.Π.11677 το οποίο ήταν παραβεβλημένο στο Ε/Γ-Ο/Γ »SUPERFAST I» N.Π. 11802.
Άμεσα διενεργήθηκε επιθεώρηση στα παραπάνω πλοία από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπιστώθηκαν στο μεν Φ/Γ-Ο/Γ »EUROCARGO TRIESTE» στη δεξιά πρωραία πλευρά, μικρό εσωκοίλωμα, αποχρωματισμός και εκδορές και στο δε Δ/Ξ »AEGEAN III» ρήγμα διαστάσεων 100χ35 cm, σε ύψος δύο μέτρων πάνω από την ίσαλο γραμμή καθώς και εκδορές και αποχρωματισμοί στην ίδια περιοχή. Στο Ε/Γ-Ο/Γ »SUPERFAST I» διαπιστώθηκαν αποχρωματισμός και επιφανειακές εκδορές στην αριστερή πλευρά στο μέσον του πλοίου και σε ύψος 2,5 μέτρων άνω της ισάλου γραμμής, δίχως να διαπιστωθεί πρόκληση ζημιών η φθορών που να επηρεάζουν την ασφάλεια του πλοίου.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των »EUROCARGO TRIESTE» και »AEGEAN III» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους παρακολουθούντες νηογνώμονες.

Top