Είστε εδώ:
Αρχική > ΛΙΜΑΝΙΑ > Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα POSEIDON MED II στον ΟΛΠ

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα POSEIDON MED II στον ΟΛΠ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, παραβρέθηκε σήμερα στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στον ΟΛΠ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Poseidon Med II. Το έργο στοχεύει στο σχεδιασμό μιας ολοκληρωμένης αλυσίδας λιμανιών για τη χρήση LNG (Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο) ως καύσιμο στα πλοία, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ενός δικτύου για τη μεταφορά και διανομή LNG, καθώς και τη δημιουργία μιας σωστά οργανωμένης και βιώσιμης αγοράς.
Η ενεργειακή μετάβαση σε μορφές καθαρής ενέργειας αποτελεί μία αναγκαιότητα, η οποία παράλληλα δημιουργεί ένα σημαντικό παράθυρο ευκαιρίας. Αφενός η ενεργειακή μετάβαση αποτελεί μία αναγκαιότητα που απορρέει από την αναγνώριση του φαινομένου κλιματικής αλλαγής και αντίστοιχα τις δεσμεύσεις της Ελλάδας, που απορρεέουν από τις Ευρωπαϊκές οδηγίες και τη συμφωνία των Παρισίων, για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Αφετέρου η ενεργειακή μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας συνιστά μία σημαντική ευκαιρία για τον εκδημοκρατισμό του ενεργειακού σχεδιασμού και την ταυτόχρονη δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας, στον ενεργειακό τομέα.
Ο κ. Χατζηπέρος χαιρέτησε την εκδήλωση, συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και δήλωσε ότι αναμένουμε τα αποτελέσματα. Ανέφερε ότι είναι καιρός, αντί να συνομιλούμε μόνο, να συνεργαζόμαστε προκειμένου να υλοποιηθεί η Ευρωπαϊκή Οδηγία 2014/94 για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων και ο Ν.439/20.11.2016 ο οποίος προβλέπει ειδικές ρυθμίσεις για τα εναλλακτικά καύσιμα. Κλείνοντας, πρότεινε την ανάπτυξη των κατάλληλων υποδομών, οι οποίες θα αποτελέσουν αναπτυξιακό εργαλείο για την Πατρίδα μας καθώς και τη συνεργασία της πολιτείας με το χώρο της ναυτιλίας ώστε να βρεθούν οι λύσεις και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις ναυτιλιακές δραστηριότητες των οποίων η αύξηση στηρίζει σταθερές θέσεις εργασίας, με γνώμονα πάντα την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα της ζωής του πολίτη.

Top