Είστε εδώ:
Αρχική > ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ > Βρέθηκαν από το πλήρωμα ναρκωτικά στο Dimitris C

Βρέθηκαν από το πλήρωμα ναρκωτικά στο Dimitris C

Μεγάλη ποσότητα βρέθηκαν στο πλοίο «Dimitris C», που ανήκει στην Danaos Shipping του Έλληνα εφοπλιστή Γιάννη
Κούστα, το οποίο ήταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι Ilo του Περού. Τα ναρκωτικά τα ανακάλυψε το πλήρωμα του πλοίου και τα παρέδωσε στις τοπικές αρχές, ανακοίνωσε η εταιρεία Danaos Shipping, δίνοντας μια τελείως άλλη διάσταση από εκείνη που παρουσίασε αρχικά γνωστή ιστοσελίδα ναυτιλιακών νέων.Σε ανακοίνωσή της, η Danaos Shipping υπογραμμίζει το γεγονός ότι ο τοπικός εισαγγελέας ανέκρινε ορισμένα μέλη του πληρώματος, ωστόσο το πλήρωμα βρέθηκε αθώο και το πλοίο
απέπλευσε στις 3 το μεσημέρι της 17ης Σεπτεμβρίου. Πάντως, το γεγονός ότι το πλοίο έφυγε χωρίς πρόβλημα από το Περού και συνεχίζει κανονικά το δρομολόγιό του, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει εμπλοκή του πληρώματος ή της εταιρείας στην όλη υπόθεση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Danaos Shipping:

«ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ DANAOS SHIPPING ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΦΟΡΤΙΟ ΚΑΙ ΤΟ
ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ

Η DANAOS SHIPPING CO LTD, στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής της εταιρείας, διεξάγει
επιθεωρήσεις των πλοίων της, κυρίως όταν τα πλοία βρίσκονται σε λιμάνια ύποπτα για
διακίνηση ναρκωτικών. Μία τέτοια έρευνα έγινε στο πλοίο DIMITRIS C από το
πλήρωμα του, στο λιμάνι Ilo του Περού, στις 14 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ποσότητα ναρκωτικών, η οποία ήταν προσεκτικά κρυμμένη σε δυσπρόσιτο χώρο, βρέθηκε από μέρος του πληρώματος. Αμέσως δόθηκε εντολή στον πλοίαρχο να ενημερώσει τις αρχές, οι οποίες επιβιβάστηκαν στο πλοίο με μία μεγάλη ομάδα της αστυνομίας με εκπαιδευμένα σκυλιά.

Πλήρης έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις αρχές, συνοδευόμενες από την επιτροπή ασφαλείας του πληρώματος, εκπρόσωπο του γραφείου ο οποίος ταξίδεψε από την Ελλάδα και εκπροσώπους των τοπικών ασφαλιστών της εταιρείας (P&I). Δεν βρέθηκαν άλλες παράνομες ουσίες.

Επιπλέον, ο τοπικός εισαγγελέας ανέκρινε ορισμένα μέλη του πληρώματος. Η όλη διαδικασία άρχισε στις 14 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου. Το πλοίο και το πλήρωμα βρέθηκαν αθώοι και αποδεσμεύτηκαν χωρίς καμία κατηγορία. Το πλοίο απέπλευσε στις 15:00 στις 17 Σεπτεμβρίου».

Top