Είστε εδώ:
Αρχική > ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ > ΚΟ Ναυπηγείων Αττικής του ΚΚΕ: Ναυπηγεία κοινωνική ιδιοκτησία για τις ανάγκες του λαού

ΚΟ Ναυπηγείων Αττικής του ΚΚΕ: Ναυπηγεία κοινωνική ιδιοκτησία για τις ανάγκες του λαού

Σε πρόσφατη ανακοίνωση, η ΚΟ Ναυπηγείων Αττικής του ΚΚΕ αναφερόταν στις εξελίξεις και σημείωνε, ανάμεσα σε άλλα: «Οποιος επενδυτής και να έρθει, είτε αυτός είναι η CΟSCO είτε το Πολεμικό Ναυτικό είτε Ελληνες ή ξένοι επιχειρηματίες, θα νοιαστεί για το κέρδος του και όχι για τα δικά μας συμφέροντα.
Η κυβέρνηση, η εργοδοσία δεν ξέθαψαν το θέμα με τα ναυπηγεία τυχαία, αυτό το διάστημα, ούτε επειδή τους έπιασε ο πόνος για εμάς τους εργαζόμενους. Η εκμετάλλευση του λιμανιού του Πειραιά από μεγάλα μονοπώλια (COSCO), η Διεθνής Σύμβαση Διαχείρισης Θαλάσσιου Ερματος, το άνοιγμα της Διώρυγας του Σουέζ, οι ελεύθερες οικονομικές ζώνες, η αύξηση στην Τουρκία των ασφαλίστρων για ναυπήγηση (εμπόλεμη ζώνη) κ.ά., είναι «ευνοϊκές» συνθήκες για να υπάρξει καπιταλιστική ανάπτυξη στη ναυπηγική βιομηχανία στην Ελλάδα, στη συγκεκριμένη φάση.
Αυτήν την ανάπτυξη αξιοποιούν, ως πιστοί υπηρέτες του καπιταλιστικού συστήματος, οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, για να μας πείσουν ότι αυτή είναι η λύση. Μας λένε ότι με «εθνική ομοψυχία» και «ταξική ειρήνη» η καπιταλιστική ανάκαμψη, δηλαδή οι απαιτήσεις και τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών, των μονοπωλιακών ομίλων και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών τους, θα εξυπηρετήσει τα δικά μας, εργατικά – λαϊκά συμφέροντα.
Οι εργαζόμενοι, και ειδικότερα εμείς στα ναυπηγεία, έχουμε πλέον γνώση και πείρα από τους χειρισμούς της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, που στόχο έχουν την εξαπάτηση και το πετσόκομμα των δικαιωμάτων μας. Τα έχουμε δοκιμάσει όλα! Τα λιμάνια και οι υποδομές της Ελλάδας μπορούν να γίνουν μοχλός πραγματικής ανάπτυξης και ευημερίας για τους εργάτες και τις λαϊκές οικογένειες μόνο όταν περάσουν στα χέρια τους και γίνουν κοινωνική περιουσία.
Μόνο όταν η εργατική τάξη πάρει την εξουσία στα χέρια της και θέσει όλες τις παραγωγικές δυνάμεις, με κεντρικό και επιστημονικό σχεδιασμό, στην υπηρεσία του λαού, για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών.
Σήμερα, είναι εφικτό και έχουν αυξηθεί αντικειμενικά οι δυνατότητες να περάσουμε σε έναν ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονομίας – κοινωνίας, όπου η παραγωγή – διανομή των προϊόντων θα γίνεται με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι το κέρδος των καπιταλιστών. Γνωρίζουμε πως την παραγωγή την κάνουμε εμείς, οι εργάτες, και χωρίς εμάς δε γίνεται τίποτα.
Αληθινή διέξοδος για τους εργάτες είναι ο σοσιαλισμός – κομμουνισμός. Με κοινωνικοποίηση των εργοστασίων, των βασικών μέσων παραγωγής στη βιομηχανία, της γης και τους εργάτες να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν, καταργείται η σκλαβιά της μισθωτής εργασίας, εδραιώνονται οι σχέσεις κοινωνικής ιδιοκτησίας, υπάρχει επιστημονικός, πανεθνικός, κεντρικός σχεδιασμός στην οικονομία.
Σε αυτήν την οικονομία – εξουσία ο Ενιαίος Κρατικός Φορέας Ναυπηγικής Βιομηχανίας θα λειτουργεί προς όφελος του λαού, για τις ανάγκες της χώρας, με εργατικό έλεγχο, προσφέροντας σταθερή δουλειά με δικαιώματα, συμβάλλοντας στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της νησιωτικής περιφέρειας και όλου του λαού. Δηλαδή, ναυπηγεία στα χέρια του λαού με την εργατική τάξη στην εξουσία. Αυτή είναι η μόνη συμφέρουσα πρόταση για εμάς τους εργάτες των ναυπηγείων!».

ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Top